Derbi a Pizjuánban – szurkolók nélkül

Sevilla - Barça előzetes

A spanyol bajnokság 30. fordulójában Sevillába látogat az FC Barcelona. A katalán alakulat pénteken 22 órától mérkőzik meg a Ramón Sánchez Pizjuán stadionban. Az andalúz együttes hazai pályán mindig nagy lelkesedéssel és lendülettel játszik, azonban most nem lesznek ott a szurkolók, hogy buzdítsák a csapatot.

A Barcelona kedden nyögvenyelősen, de nyert a Leganés ellen a Camp Nouban, és máris jön a következő feladat: nyerni kell a Sevilla otthonában, ami sosem ígérkezik egyszerűnek. Azonban most, hogy nézők nélkül játsszák a meccset, jobb esélyekkel kezdhetik meg a találkozót a katalánok – hiszen a Pizjuánban a szurkolók a 12. játékos a hazai csapatnál.

A Sevilla a hétközben egy pontot szerzett a Levante vendégeként, de előtte a Betis elleni városi rangadót két góllal nyerte, így az előkelő 3. helyen áll a bajnoki tabellán. Az üldözők azonban szorosan követik a Piros-fehéreket, akiknek nem lesz egyszerű megtartaniuk ezt a pozíciót, hiszen a következő fordulóban sem gyenge ellenfél ellen lépnek pályára: a Villarreal otthonában fognak majd játszani. A pénteki meccsen pedig az nem a hazaiak mellett szól, hogy az elmúlt hét Barça elleni találkozójukból hatszor vereséget szenvedtek.

Ahogy a Sevillának, úgy a Barcelonának sem lesz egyszerű feladata az ezt követő fordulóban, mert az Athletic lesz az ellenfél. Többek között ezért is várható, hogy most is lesznek változások a kezdőcsapatban ez előző mérkőzéshez képest. A 23 fős keretből négy játékos maradt ki: Umtiti eltiltott, míg Dembélé, De Jong és Sergi Roberto sérüléssel bajlódik, így ők biztosan nem fognak pályára lépni. Ter Stegen előtt ennek tükrében minden bizonnyal a Semedo, Piqué, Lenglet, Alba négyes fog kezdeni. A középpályán a Busquets melletti két játékost nem egyszerű megtippelni, nagyjából hasonló esélye van a játékra Arthurnak, Vidalnak és Rakiticnek is. Elől Messi helye nem kérdés, és valószínűleg Suárez is vissza fog már térni a kezdőcsapatba. A harmadik támadó Griezmann lehet, de a francia finoman szólva sincs élete formájában, így az sem lenne különösebb meglepetés, ha Ansu Fati vagy Braithwaite kapna lehetőséget Messiék mellett.

A katalánoknak tehát itt az első rangadó a szünet után, most megmutathatja Setién alakulata, hogy mire is képes egy erős ellenfél ellen. Ha biztosan az első helyen akar maradni a Barça, muszáj győzni: most a Pizjuánban, de szurkolók nélkül.

***

Sevilla FC – FC Barcelona

Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla

Vezeti: José Luis González

Várható kezdőcsapatok:

Sevilla: Vaclik – Koundé, Gudelj, Carlos – Navas, Fernando, Banega, Reguilón – Ocampos, En Neysiri, El Haddadi

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Vidal (Rakitic), Arthur – Messi, Suárez, Griezmann (Fati).