Muszáj győzni az Athletic ellen, ha a bajnoki cím a cél

Barça - Athletic előzetes

A spanyol bajnokság 31. játéknapján az Athletic Club látogat az FC Barcelona otthonába. Jön máris a következő forduló, méghozzá a Camp Nouból, szintén kései, 22 órás kezdéssel. A katalánok a Sevilla ellen elhullajtottak két pontot, amivel visszacsúsztak a második helyre, így most kötelező lesz nyerniük.

Péntek este a Ramón Sánchez Pizjuánban gólnélküli döntetlent játszott a Sevillával a Barça. A Real Madrid pedig kihasználta a lehetőséget: 2-1-re győzött a Real Sociedad otthonában, így pontegyenlőség alakult ki a két gigász között, de az egymás elleni eredmények a fővárosiaknak kedveznek, így Messiék jelenleg a második helyen állnak a bajnoki tabellán.

Itt is lesz a lehetőség a javításra az Athletic ellen. Ami várhatóan nem lesz egyszerű, mert a baszkok jó formában vannak: öt meccse veretlenek a bajnokságban, a Barcelona ellen pedig a legutóbbi három találkozójuk során egyszer sem kaptak gólt. A vendégeknél egyébként egyedül Yuri lesz a hiányzó, aki eltiltás miatt nem léphet pályára a Camp Nouban.

Ami a katalánokat illeti: a hazai mérlegük több, mint kiváló. 27 meccse veretlenek a bajnokságban hazai környezetben, az Athletic ellen pedig 22 találkozó óta minden sorozatot figyelembe véve. A szünet óta pedig a védekezésre különösebb panasz nem lehet, hiszen mindhárom bajnokit kapott gól nélkül hozták le – és még a szünet előtti utolsó mérkőzést is. Támadásban azonban van mit javítani.

A mérkőzéskeretből Dembélé, De Jong és Sergi Roberto maradt ki – valamennyiük sérülés miatt. Umtiti habár letöltötte az eltiltását, nem várható a kezdőcsapatban, ahol szinte biztos, hogy Ter Stegen előtt Semedo, Piqué, Lenglet és Jordi Alba fog játszani. A középpályán Busquets helye biztosnak tűnik, aki mellé Vidal és Arthur kerülhet be – habár Rakitic biztatóan játszott a Sevilla elleni első félidőben. Busquets és Vidal egyébként egy sárga lapra van az eltiltástól, úgyhogy óvatosan kell játszaniuk. Elöl pedig minden bizonnyal az MSG fog kezdeni.

A Barça most már nem engedheti meg magának, hogy hibázzon. Muszáj nyerni, és reménykedni, hogy a Madrid botlik, és helyet cserél a két csapat a tabellán. Ehhez viszont javulni kell, nem is keveset – főleg támadásban. Itt a lehetőség megmutatni.

***

FC Barcelona – Athletic Club

Camp Nou, Barcelona

Vezeti: Jesús Gil Manzano

Várható kezdőcsapatok:

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Vidal (Rakitic), Arthur – Messi, Suárez, Griezmann

Athletic: Simón – Álvarez, Martínez, Núnez – Capa, García, Vesga, Balenziaga – Muniain – Villalibre és Williams.