A koronavírus által megtizedelt Kijev jön a Camp Nouba

Mindössze 13 játékost tudott nevezni a vendég csapat az A-keretből a meccsre

Szerda este 21 órától a Dinamo Kijevet fogadja hazai pályán az FC Barcelona a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. Úgy látogat az ukrán csapat a Camp Nouba, hogy mindössze 13 játékost tudott nevezeni az A-keretből a mérkőzésre sérülések, eltiltások és pozitív koronavírus tesztek miatt. Amennyiben még egy pozitív eset lesz a vendégeknél, elhalaszthatják a találkozót.

A Barcelona az előző két Bajnokok Ligája mérkőzését viszonylag könnyedén nyerte: előbb a Fradit verte hazai pályán, majd Torinóban nyert. Ezzel szemben a Dinamo Kijev nyeretlen a legrangosabb európai kupasorozatban, hiszen a Juventus ellen kikapott, illetve a Fradi ellen is csak döntetlent tudott elérni az ukrán együttes. Viszont most még az sem 100%, hogy lejátsszák ezt a találkozót, mert a vendégek mindössze 13 játékost tudtak nevezni a mérkőzésre az A-keretből, miután kilencen is pozitív koronavírust tesztet produkáltak. Még egy pozitív teszt esetén elhalaszthatják a meccset.

A Dinamo Kijev nagy bajban van, már a kapusposzton is gondok adódnak. Az első és második számú hálóőrnél is kimutatták a koronavírust, így minden bizonnyal egy 18 éves kapus fogja védeni a vendégek kapuját. Összesen kilencen hiányoznak a pozitív tesztek miatt, plusz ketten sérültek, illetve Sydorchuk eltiltott, tehát 12 játékosára nem számíthat az ukránok vezetőedzője. Remélhetőleg újabb pozitív tesztet már senki nem fog produkálni, és le tudják játszani szerda este a találkozót.

Ami a Barcelonát illeti, a körülmények miatt talán ez tűnik a legkönnyebb párharcnak a csoportkör során. Egy győzelem esetén megerősítheti a katalán csapat az első helyét a csoport élén. Ennek fényében várható kisebb rotáció a kezdőcsapatban. Az biztos, hogy Coutinho, Umtiti és Araújo kihagyja a találkozót sérülés miatt, míg Ter Stegen könnyen lehet, hogy megkapja az engedélyt a játékra, azzal együtt a kezdőbe is nevezhetik. A védelembe visszatérhet Dest, aki mellett szinte biztos, hogy Piqué, Lenglet és Jordi Alba fog játszani. A középpályán az elmúlt két mérkőzésen nyújtott jó – illetve Busquets gyenge – teljesítménye miatt Pjanic kaphat lehetőséget De Jong mellett. A támadósorba szintén visszatérhet Pedri, aki Messinek, Griezmannak és Dembélének nyújthat segítséget az akciók során. Ansu Fati kezdetése szintén nem zárható ki valamelyikőjük kárára.

A koronavírus által megtizedelt Dinamo Kijevre tehát nehéz összecsapás vár, a Barcelona pedig talán könnyedén fektetheti két vállra a vendég együttest. Mindenesetre az nagy meglepetés lenne, ha a jelenlegi körülmények mellett megnehezítené az ukrán csapat Messiék dolgát…

FC Barcelona – Dinamo Kijev

Camp Nou, Barcelona

Vezeti: Michael Oliver

Barcelona: Ter Stegen (Neto)- Dest, Piqué, Lenglet, Alba – Pjanic, De Jong – Dembélé, Messi, Pedri (Fati)- Griezmann

Dinamo Kijev: Neshcheret – Tymchyk, Zabarnyi, Popov, Kedziora – Tsygankov, Andriyevskyi, Shepelev, Pena – Buyalskiy – Supryaha