Újabb könnyed győzelemmel folytatódik a jó sorozat?

Cádiz - Barça előzetes

A spanyol bajnokság 12. fordulójában a Cádiz otthonába látogat az FC Barcelona. A katalánok három könnyed győzelem után utaznak Cádizba, ahol a cél nem lehet más, mint begyűjteni a negyedik győzelmet zsinórban. Ehhez persze az ellenfélnek is lesz egy-két szava: jelenleg a hazaiak egy ponttal Messiék előtt állnak a tabellán, nem kis meglepetésre.

A Barcelona két 4-0-ás győzelmet mutatott be a Kijevben, majd hazai pályán az Osasuna ellen, illetve szerdán 3-0-ra nyert a Ferencváros ellen. Ezt a kis sorozatot kell most meglovagolnia a katalánoknak, ha nem akarják, hogy még jobban leszakadjanak az élbolytól. Ter Stegen, Messi és Coutinho is pihent a hétközben, így ők mindeképpen frissek lesznek szombat este.

A Cádiz jelenleg a hatodik helyen áll a tabellán, egy ponttal megelőzve a Barçát. Ettől függetlenül hazai pályán nem megy igazán a csapatnak: legutóbbi öt hazai bajnokijából egyet sem tudott megnyerni. Persze most sem biztos, hogy a győzelem a cél, már egy döntetlen is jó eredmény lenne számukra. A bajnokságot nagyszerűen kezdte a feljutó csapat, azonban az elmúlt három mérkőzéséből kétszer kikapott, egyszer ikszelt. Illik azt is hozzátenni, hogy az Atlético Madrid és a Real Sociedad volt az ellenfél többek között. Viszont a Real Madridot legyőzték, ami nem kis skalp. A Cádiz legnagyobb neve egyértelműen Álvaro Negredo, aki nem biztos, hogy pályára tud lépni, sérülés miatt kérdéses a játéka.

Sérültek persze a Barcelonánál is vannak: Ansu Fati, Sergi Roberto, Piqué és Umtiti nem utazhatott el sérülés miatt. Araújo viszont felépült, ő ott lehet a pályán, ha Ronald Koeman is úgy dönt. A katalánok felfelő ívelő formát mutatnak, hiszen legutóbbi öt találkozójukból négyen nyertek, 16 gólt lőve, és mindössze hármat kapva. Ezt a jó formát kell most átmeni a Cádiz elleni meccsre is, ahol a kezdőcsapatban a hétközben pihenőt kapó Ter Stegen, Messi és Coutinho biztosan ott lesz. Őket egészítheti ki Dest, Mingueza, Lenglet és Alba a védelemben. A középpályára visszatérhet De Jong, aki mellett most Busquets játszhat. Elöl pedig minden bizonnyal Griezmann kezdeni fog, a maradék egy helyért Pedri és Dembélé csatázhat meg.

A győzelem tehát újfent kötelező, de a fejekben talán már a Juventus elleni, jövőheti találkozó is benne lehet, ahol majd tilos vereséget szenvedni, hiszen azzal a csoportelsőséget bukná el a katalán együttes.

Cádiz FC – FC Barcelona

Ramón de Carranza, Cádiz

Vezeti: César Soto

Cádiz: Ledesma – Fali, Mauro, Alcalá – Iza, Fernández, Jonsson, Espino – Sánchez, Lozano, Izquierdo

Barça: ter Stegen – Dest, Mingueza, Lenglet, Alba – Busquets, de Jong – Pedri (Dembélé), Messi, Coutinho – Griezmann