A Sociedadon keresztül vezet az út a döntőbe

Barça - Sociedad előzetes

Szerda este 21 órától rendezik a 2019/2020-as Spanyol Szuperkupa elődöntőjét a Real Sociedad és az FC Barcelona között Córdobában. Az összecsapás győztese az Athletic Club – Real Madrid győztesével küzdhet meg a trófeáért. Az említett négy csapatból a katalánok és a fővárosiak a bajnoki helyezésüknek köszönhetően, a két baszk csapat pedig az előző szezonban elért Spanyol Kupa-szereplése miatt vívhat meg a Szuperkupáért.

Érdekesség, hogy az elmúlt idény Spanyol Kupa-döntőjét még le sem játszották, pedig már a két döntős kilétére márciusban sor került – azonban a koronavírus közbeszólt, így csak áprilisban rendezik meg azt a párharcot. A Szuperkupa győztese így hamarabb fog kiderülni – egészen pontosan vasárnap este, hiszen akkor rendezik a döntőt.

Semleges helyszínen játsszák az egy mérkőzésből álló elődöntőt, bár a jelenlegi helyzet miatt egyébként sem sok jelentősége lenne, hogy ki a pályaválasztó. A találkozót a baszkok szempontjából rosszabb időpontban nem is tudták volna megrendezni – a katalánok helyzete ebből a szempontból épp ennek az ellenkezője. Ennek pedig az az oka, hogy a Sociedad november 22 óta a tizenkét meccséből mindössze egyszer tudott győzni. A Barcelona viszont nyolc találkozó óta veretlen, utóbbi hármat nyerte is. Ha pedig a múltba tekintünk, a baszkok legutóbb 30 éve nyertek a Barça ellen távol az Anoetától. Ezeket a rossz előjeleket tetőzni még az is, hogy David Silva továbbra is sérüléssel küzd, és könnyen lehet, hogy nem tud részt venni az elődöntőn.

Sérült persze a másik oldalon is akad bőven, hiszen Piqué, Sergi Roberto, Coutinho és Ansu Fati továbbra sincs hadrafogható állapotban. Araújo a hétvégi kisebb sérülésén azonban már túl van, rá számíthat Koeman mester. A holland vezetőedző pedig úgy tűnik, megtalálta a győztes csapatát így januárra. Nem is várható így nagyobb változtatás az előző mérkőzéshez képest. Nagyjából csak az a kérdés, hogy Araújo van-e olyan állapotban, hogy le tud játszani legalább 90 percet. Ha nem, akkor Lenglet mellett Mingueza kaphat lehetőséget a védelem tengelyében.

Szinte minden Messiék mellett szól, ha a két csapat mostani formáját nézzük – nem is beszélve az argentin javuló játékáról. Már csak az a kérdés, hogy tudják-e hozni a papírformát a katalánok? Ha igen, vasárnap este kupáért játszhat a csapat az Athletic – Real győztesével.

Real Sociedad – FC Barcelona

Estadio Nuevo Arcángel, Córdoba

21:00

Vezeti: José Munuera

Sociedad: Remiro – Gorosabel, Zubeldia, Normand, Monreal – Merino, Guevara, Guridi – Portu, José és Oyarzabal.

Barcelona: Ter Stegen – Dest, Araujo (Mingueza), Lenglet, Alba – Busquets, De Jong, Pedri – Messi, Griezmann, Dembélé