Újabb idegenbeli meccs jön a sorban…

Barça - Elche előzetes

Sokadik idegenbeli mérkőzését játssza sorozatban az FC Barcelona, most az Elche otthonában fog pályára lépni a katalán csapat a spanyol bajnokság 20. fordulójában. A Barça 120 perc játék után utazik Elchébe, hiszen hétközben a Spanyol Kupában csak hosszabbítás után tudta kiharcolni magának a továbbjutást.

Csütörtökön a Cornella FC otthonában nagy nehezen végül nyert a Barcelona, 0-0-ás rendes játékidő után két gólt lőve jutott a legjobb 16 közé a Spanyol Kupában. Az újabb hosszabbítás nyilván nem jött jól Koeman csapatának, hiszen előtte a Spanyol Szuperkupában mindkét párharca során 120 percett játszott. Néhányan azért így is tudtak pihenni, például Jordi Alba és Frenkie de Jong. Kellenek is majd a friss emberek az Elche ellen vasárnap délután.

Az Elche pocsék formában van a bajnokságban: három hónapja képtelen nyerni, 12 mérkőzés óta nyeretlen, jelenleg kieső helyen is áll a tabellán. Hazai pályán pedig az elmúlt kilenc találkozóján mindössze két pontot gyűjtött. A katalánoknak tehát illene nyerni magabiztosan, Messi hiányától függetlenül. Mint ismeretes, az argentin támadó az Athletic elleni kiállítását követően két mérkőzést kénytelen kihagyni, így most még az Elche ellen nem léphet pályára. Szintén nem fog játszani Sergi Roberto, Piqué, Coutinho és Ansu Fati sérülés miatt.

Sergino Dest viszont felépült a kisebb sérüléséből, ott van az utazó keretben. Amennyiben 100%-os állapotban van, ő várható a jobbhátvéd pozicióban, mellette Araújo, Lenglet és Jordi Alba játszhat a védelemben. A középpályán szinte biztos, hogy Busquets, De Jong és Pedri fog játszani, elöl pedig Griezmann, Braithwaite és Dembélé várható. A Barcelona a legutóbbi négy idegenbeli bajnokiját nyerte, ezt a sorozatot kellene most folytatni az Elche ellen, amire minden esély meg is van.

Elche CF – FC Barcelona

16:15

Estadio Martinez Valero, Elche

Vezeti: Valentin Pizarro

Elche: Badia – Josema, Verdú, González – Barragán, Marcone, Guti, Mojica – Josan, Boyé és Milla.

Barcelona: Ter Stegen – Dest (Mingueza), Araújo, Lenglet, Alba – Busquets, De Jong, Pedri – Griezmann, Braithwaite, Dembélé