A Getafe jön a Camp Nouba a válogatott szünet előtt

Barça - Getafe előzetes

A spanyol bajnokság harmadik fordulójában a Getafe együttesét fogadja hazai pályán az FC Barcelona vasárnap késő délután. A találkozót követően sok idejük nem lesz a játékosoknak, hiszen utaznak is a válogatottjukhoz, következnek a vb-selejtezők. A katalánoknál a meccskeretből Pedri maradt ki pihentetés miatt, Eric García eltiltás okán, illetve Dembélé, Fati, Piqué és Agüero sérültek.

A Barça előző bajnoki találkozóján az Athletic otthonában játszott 1-1-es döntetlent, sajnálatos módon Piqué meg is sérült, valamint a mérkőzés végén Eric García buktatása ért piros lapot, így ők kihagyják a Getafe elleni meccset. Pedrinek pedig most adott pihenőt Koeman edző, hiszen az elmúlt 12 hónapban szinte minden mérkőzését végigjátszotta. A spanyol középpályás a válogatott szünet után térhet vissza a katalán csapathoz, addig tölti a megérdemelt pihenőjét.

A Getafe kispadjáról a nyár folyamán Bordalás távozott, méghozzá a Valencia együttesébe. Az ő helyét Míchel vette át. A kezdés nem sikerült valami jól, hiszen két vereséggel kezdett a madridi csapat – az elsőt éppen a Valencia ellen szenvedték el. Ezen javítanának most a katalánok ellen, ami azért nem lesz egyszerű a Camp Nouban. Már csak azért sem, mert még sosem nyertek itt a Barça ellen a bajnokságban, illetve egy fontos játékos is sérült, a volt barcelonai Cucurella személyében.

Hiányzók természetesen a hazai oldalon is találhatók. Pedri most tölti a szabadságát, míg Eric García eltiltott, Piqué, Fati, Dembélé és Agüero pedig sérült. Az viszont jó hír, hogy Ter Stegen, Mingueza és Coutinho is megkapta az engedélyt a játékra. Habár a német kapus felépült, várhatóan most még Neto lesz a kezdő kapus, és előtte a két szélen minden bizonnyal Dest és Alba lesz, közöttük pedig Araújo és Lenglet – sok más lehetőség nincs is igazán. A középpályán Busquets és De Jong mellett Sergi Roberto kaphat lehetőséget, míg elöl az előző két meccsen látható Griezmann, Braithwaite, Depay hármas játszhat.

Jó lenne győzelemmel utazni a válogatott szünetre, a mostani Getafét hazai pályán pedig kötelező legyőzni.

FC Barcelona – Getafe CF
La Liga, 3. forduló
Camp Nou, Barcelona
17.00
Vezeti: Pablo González

Barcelona: Neto (Ter Stegen)- Dest, Araújo, Lenglet, Jordi Alba – Busquets, De Jong, Sergi Roberto – Griezmann, Braithwaite, Depay

Getafe: Soria – Suárez, Dakonam, Mitrovic, Oliveira – Alená, Arambarri, Maksimovic, Vitolo – Ramírez, Ünal

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!