A Bayern ellen kezdi meg a BL-szereplést a Barça

Barça - Bayern előzetes

A Bayern München ellen kezdi meg a küzdelmeket a Bajnokok Ligájában a FC Barcelona, méghozzá hazai pályán. Kedd este 21 órakor lép pályára a bajor csapat a Camp Nouban, amely nemrég még Lipcsében játszott a Bundesligában. A katalánok hétvégi bajnoki mérkőzését elhasztották, amelyet a Sevilla ellen játszottak volna, így valamivel a hazaiak frissebbek lehetnek az ellenfelüknél, de azért a németekkel így is nagyon nehéz lesz felvenni a versenyt fizikálisan.

A Bayern ellentmondást nem tűrő magabiztossággal győzte le a Lipcsét idegenben a szombati napon 4-1-re. A katalánok ezzel ellentétben rápihenhettek a BL-küzdelemre, hiszen a Sevilla elleni bajnokit a Liga elhalasztotta a kései dél-amerikai válogatott mérkőzések miatt. Tehát máris rangadóval kezdődik a Barça számára a legrangosabb európai kupasorozat, ez egy igazi erőfelmérő lesz a bivalyerős németek ellen.

Nem lehet azt mondani, hogy nem bombaformában érkezik meg a katalán fővárosba a Bayern, hiszen az előző öt meccsén 26 (!) gólt szerzett, köztük a hétvégi négyes a Lipcse otthonában. Ha a Barçával való összevetést nézzük, akkor sem valami rózsás a helyzet katalán részről, merthogy az elmúlt öt egymás elleni mérkőzés során négy alkalommal is a bajorok nyertek, és ugye mindenki emlékszik a legutóbbi 8-2-es kiütésre… Minden szempontból a németek a mérkőzés fő esélyesei, még akkor is, ha a Camp Nouban nagyon ritkán szenved vereséget a BL-ben a Barça. Viszont Coman, Tolisso és Gnabry is sérüléssel küszködik, ennek biztosan nem örülnek a bajor szurkolók, bár azért a támadásokat így sem ügyetlen játékosok fogják segíteni, sőt…

A szezonkezdet a katalánok számára sem alakult olyan rosszul, mégiscsak sikerült hét pontot szerezni az első három bajnoki során. A mostani meccs lesz az igazi erőfelmérő, ami megmutatja, hogy hol is tart ez a csapat nemzetközi szinten. Tegyük hozzá, hogy bőven akadnak sérültek a hazai oldalon, főleg a támadósorban lesznek így problémák Koeman edző számára. Braithwaite, Dembélé és Agüero biztosan nem fog pályára lépni, de Jordi Alba, Sergi Roberto, Dest, valamint Fati játéka is igencsak kérdéses – utóbbi játékára van a legkisebb esély a hosszú kihagyás miatt. Így aztán nem egyszerű megtippelni a Baça kezdősorát, de Ter Stegen helye hátul fix, aki előtt három védő játszhat Araújo, Piqué és Eric García személyében. A középpályán öt játékos kaphat szerepet a vékony támadósor miatt. A két szélen Roberto és Alba várható, köztük a szokásos Busquets, De Jong és Pedri hármas. Elöl pedig Depay mellett a honfitársa, az új igazolás Luuk de Jong debütálhat gránátvörös-kékben.

A sok problémával küzdő Barcelona fogadja tehát hazai pályán a remek formában érkező Bayernt, valószínűleg a jelenlegi helyzetben sok katalán szurkoló aláírná előre a döntetlent. Kérdés, hogy Pedriék is így lépnek-e pályára, vagy a győzelemért mennek a bajorok ellen?

FC Barcelona – Bayern München
Bajnokok Ligája, csoportkör
Camp Nou, Barcelona
21.00
Vezeti: Michael Oliver

Barcelona: Ter Stegen – Araújo, Piqué, Eric García – Sergi Roberto, De Jong, Busquets, Pedri, Jordi Alba – Depay, Luuk de Jong

Bayern: Neuer – Pavard, Upamecano, Hernández, Davies – Kimmich, Goretzka – Musiala, Müller, Sané – Lewandowski

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!