Trincao remekel, Pedri varázsol, Griezmann elveszik…

A teljesség igénye nélkül érdemes néhány pont erejéig kiemelni játékosokat a Barcelonából két előkészületi meccs után. Még mindenki előtt adott az esély a fejlődésre és a javításra, de azért akadnak olyan jelek, amik miatt a szurkoló egyelőre lehet boldogabb, vagy éppen szomorúbb.

Griezmann továbbra is kényszerpályán

Valószínűleg Griezmann inkább játszik középen, mint a baloldalon, ahogy kellett tennie tavaly sokszor, de az a helyzet, hogy ő továbbra sem center, és akkor tudna a leginkább kibontakozni, ha állna előtte egy klasszikus kilences. Most is ő játszott centert kényszerűségből – még ha Messivel néha váltogatták is a helyüket – és meglehetősen elveszettnek látszik. Egyelőre nem látható, hogy Koeman miként tudná kényelmesebbé tenni a helyét a pályán. És az is izgalmas kérdés, hogy ki lesz az a center, aki majd helyet kap Messiék előtt, mert olyan valakire lenne szükség, aki tényleg jól tudja játszani azt a posztot. Griezmann remek játékos, de nem biztos, hogy oda, Braithwaite pedig nem Barcelona kezdő szintű futballista.

Busquets és De Jong

Egyelőre egyik szűrő sem olyan meggyőző, pedig alap esetben ők a fő favoritok a két szűrő posztra, amit szinte rájuk talált ki Ronald Koeman. De Jong labdát veszített, amiből gól lett, sokszor el is tűnt, Busquets is veszített labdákat, később sikerült jobban felvennie a ritmust. Minimum harcolni fognak velük a kezdő tagságért Pjanic és Riqui Puig is, de az első két meccsen Aleñá is meggyőzőbb volt náluk. Leírni egyiküket sem lehet, de harc várható a posztokért.

Araujo nem csak epizódszereplő lesz?

A fiatal uruguayi középső védő volt az egyetlen, aki végig játszotta a 90 percet, ez persze annak is köszönhető, hogy nem igazán akad játékosa Koemannak erre a posztra. De Araújo nagyon is jól játszott, hibátlanul látta el a feladatát. Határozott és gyors volt, meggyőző megoldásnak látszik minimum tartaléknak.

Trincao

Nagy örömmel jelentené ki minden szurkoló, hogy a Barcelona technikai igazgatósága végre tényleg igazolt egy olyat, aki még többet is hoz annál, mint amit várni lehetett tőle. Bátran és jól cselez, kéri a labdát, lövéssel is próbálkozik, és gólpasszt adott Coutinhónak. Beszáll a védekezésbe is. Nagyon jók a benyomások, mert mindennek amit csinál, van értelme.

Pedri

Amit az igazolásokért felelős személyekről írunk Trincaónál, könnyen igaz lehet Pedrire is, csak ő még inkább a jövő embere. Láthatóan nagyon-nagyon sok tehetség rejlik a fiatal támadó középpályásban, most csak 30 percet kapott, de ezzel is nagyon jól tudott élni. Ha kicsit bátrabb, gólt is lőhetett volna. Nehéz megmondani, mennyi játékperc juthat neki a tétmeccseken, de az idő neki dolgozik, idővel garantáltan emelkedni fog a játékpercek száma.

fc barcelona maszk