Túlélők voltak minden ellen…Umtiti, a kapufák, a büntető

A kupameccsekbe sokszor szorulnak fordulatok, izgalom, olyan élmény, ami egy bajnokin nincs. A Granada  – Barcelonán ez hatványozottan igaz volt, és az ilyen meccsek után ünnepelni kell nem csak a győzelmet, hanem a kupa intézményét is.

Őrület

Vannak őrült meccsek, de ez tényleg az volt, különösen a rendes játékidő hajrájától. Fordítani a 88. perctől 2-0-ról nem akármi. De ez mind nem ért volna semmit, ha az ellenfélnél Suárez nagy helyzetben pontosabban lő vagy ha passzol – a rendes játékidő utolsó jeleneténél. Griezmann még tovább emelte aztán a Barçát, de Dest erősen vitatható büntetője újra visszarántotta a földre. Ám csak jöttek még gólok, és a meccs eldöntése büntetők nélkül. És akkor még arról nem is szóltunk, hogy mennyire jól kezdett a Barcelona, mennyire rosszul folytatta a szünet után, és hogy három kapufát is lőtt. A szezon legtartalmasabb meccse volt.

Minden és mindenki ellened van, de…

Mégis sikerülhet. Mert minden a Barcelona ellen játszott. Sokkal jobb volt az első félidőben, de gólt nem tudott lőni, csak az ellenfél a semmiből, pontosabban Umtiti hibáiból, vagy inkább abból a tényből fakadóan, hogy a francia ma már alkalmatlan arra, hogy a Barcelona játékosa legyen. Aztán jöttek a kapufák, három is, és mindegyik gólt érdemelt volna. Majd már előnyben jött a korántsem szimpatikus Sánchez Martínez játékvezető, és adott egy minimum vitatható büntetőt Desttel szemben… Ezeken a nehézségeken viszont mind sikerült felülkerekedni, mindezt túlélni és élve maradni a Kupában. Ez pedig óriási dolog, és nagyon is dicsérhető érte az egész csapat. Illetve ha így hisznek a sikerben, mint szerdán, lehet esélyük arra, hogy ne trófea nélkül zárják a szezont.

Griezmann nagy meccse

Nagyon nagy mértékben Griezmannak köszönheti a Barcelona, hogy meccsben maradt. Persze nem csak neki, mert Messi és Alba nélkül sem sikerült volna. De Griezmann mindkét gólban ott volt, amivel sikerült kiharcolni a hosszabbítást, és a hosszabbításban is csak De Jong góljában nem volt főszereplő. Két gólt szerzett, két gólpasszt adott, az utolsó gólpassza egészen remekbe szabott volt, megmutatva, hogy milyen képességű játékos is ő valójában.

Mindenki tudja, hogy már nem az, aki volt, de…

Umtiti számára egy újabb törést jelenthet ez a mérkőzés – egy már korábban tönkretett karrierben. Ezen a meccsen egyértelmű felelőse volt az 1-0-nak és a 2-0-nak is. Előbb a tizenhatoson belül adott el egy labdát, majd nem tudta levédekezni Soldadót egy hosszú indításnál, és esélye sem volt, hogy javítson. Rosszul helyezkedett, rosszul próbált javítani, és lassan is futott. Nagyon sajnálatos, mert Umtiti nem akármilyen teljesítménnyel kezdett a Barcelonában évekkel ezelőtt, de a sérülései, és főként azok kezelésmódja miatt ő ma már nem ugyanaz a játékos, aki volt. Ronald Koemannak alaposan meg kell gondolnia, hogy mikor ad neki lehetőséget a szezon további szakaszában.

Nézd meg akciós maszk kínálatunkat