Messi osztályelső lett: Barça-Huesca-értékelő

Messi vezérletével otthon tudta tartani a három pontot az Huesca ellen a Barcelona, amely 4-1-re győzött. Amellett, hogy a hazaiak klasszisa kiemelkedő teljesítményt nyújtott, vannak még mások is, akik dicséretet érdemelnek. Összeszedtük a gondolatainkat, és a lent olvasható végeredményre jutottunk ezeknek az érveknek a segítségével.

Most is nagyon sokan szavaztatok, ennek pedig a grafikonon ábrázolt statisztika lett az eredménye. Többségében egyetértettetek velünk, egyedül Messi teljesítménye kiugró nálatok, de mi csak azért adtunk neki 8 pontot, mivel nem egy PSG volt az ellenfél a BL-döntőben. Mingueza teljesítményét Ti is kiválóra értékeltétek, illetve De Jongnak se sokon múlott, hogy eggyel jobb osztályzatot kapjon.

A kezdőcsapat: 

Ter Stegen: 7

Most szükség volt a védéseire, ha még nem is kellett minden alkalommal bravúrt bemutatni, mivel voltak a vendégeknek komoly gólszerzési lehetőségei. Az első félidő végén hozzáért Rafa Mir lábához a kezével, amiből végül előbb büntető, majd gól lett. Attól eltekintve, hogy benne volt a Barcelona kapott góljában, nem érheti őt igazán komoly bírálat, mivel kiváló formában véd a német kapus, és a meccs kimenetelére se volt veszélyes a szituáció.

Mingueza: 8

Egyre többet látjuk a kezdőben, és ezzel együtt egyre megbízhatóbb, egyre jobb teljesítményt nyújt. Kiválóan játszott ma (is): 4/3 sikeres szerelése volt és három labdaszerzése. A gólja pedig hatalmas önbizalmat adhat neki a jövőre nézve, reméljük, hogy még sok, a maihoz hasonló pillanatban lesz része.

De Jong: 7

Most is a védelem közepén kapott szerepet, ahogy az előző mérkőzéseken is, és jól helytállt a pályán töltött 63 perc alatt. Amellett, hogy irányította a védelmet — úgy, hogy eredetileg ez nem az ő posztja —, nem lehetett kicselezni és egyszer sem veszített labdát. Nem mellesleg beszédes az a statisztika is, hogy 85 átadásából 84 volt sikeres, és segítette a támadásokat is, amelynek köszönhetően kapufáig jutott a beindulását követően az első félidőben.

Lenglet: 6

Idén már játszott nagyon gyengén, de ez most a ,,jobbik fajta” Lenglet volt. Kis hibaszázalékkal passzolt és a párharcai nagyrészét is megnyerte, az ellenfél játékosai pedig nem verték meg egy az egyben. Az összesen 101 átadása között akadt egy kulcsértékkel bíró is, illetve volt, hogy megindult, és felzárkózott a támadásokhoz, beadásokkal is próbálkozott, ennek köszönhetően pedig felfele kerekítettük a pontjait.

Dest: 7

Az első félidőben nagyon aktív volt, részt vállalt a támadások kiépítésében. Eljutott egy lövésig is, az első hazai kísérlet az ő nevéhez fűződik. Nagy kedvvel játszott, és ez mindenképpen jó, mert nagy jövője lehet a klubnál, ha stabilan megbízható teljesítményt tud nyújtani. Ebben a 3-5-2-es felállásban nagyon fekszik neki a szélső poszt, mivel amellett, hogy védekeznie kell, megvillogtathatja a sebességét és a technikai képzettségét is.

Busquets: 6

Ha nem adott volna el két-három labdát amatőr módon, akkor ettől jobb értékelést kapna. Sokat szűrt, sokszor ért labdába, ha valaki azt állítaná, hogy alibizett, akkor nem lenne igaza. Több sikeres, tiszta szerelése volt, három labdaszerzése, és adott egy gólpasszt is.

Pedri: 7

Nem a mai volt élete eddigi legjobb teljesítménye, de 18 évesen kétségtelenül az egyik motorja a csapatnak. Védekezésben nem remekelt annyira, mivel hat alkalommal is kicselezték, és nem is tudott sokszor labdát szerezni, de kulcsszerepe volt Griezmann góljában, mivel ő adta neki a gólpasszt.

Jordi Alba: 7

Nagyon megy neki a balszélen úgy, hogy egy sorral előrébb játszik és hogy be tud segíteni a támadásokban. Ez ma is bebizonyosodott, igaz nem gólig jutott, hanem ,,csak” kapufáig, de nem sok hiányzott ahhoz, hogy ő duplázza meg a Barcelona előnyét. Mindössze két passzt rontott el 75-ből, és ő is rendelkezik egy kulcspasszal.

Messi: 8

Zsinórban a harmadik gólját szerezte a tizenhatoson kívülről: ma kettőt, egyet pedig a PSG elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóján. Sokszor merült már fel joggal az a kérdés, hogy minek kell a gólvonalig vinni a labdát, ha lehet lőni távolról is, Messi az utóbbi találataival bizonyítja, hogy megy messziről is. Azon kívül, hogy rúgott két hatalmas gólt, Minguezának adott még egy pazar gólpasszt is, így egyértelműen a meccs embere lett.

Griezmann: 7 

Most támadásban és védekezésben is jól telesített, nem úgy, mint a PSG ellen. Egy passza nem ment emberhez, de ettől eltekintve ha kellett, kifejelte a labdát, megnyerte a párharcait és egy kulcspassza is volt. Amilyen gólt rúgott… Hát, rúghatna (ilyet) sűrűbben is…

Dembélé: 5

A három sikeres cselén kívül nem villogott ma, kapura nem volt veszélyes, a passzolás pedig továbbra sem az erőssége. Általában azon játékosok közé tartozik a csapaton belül, akiknél legkevesebbet van a labda. Ez ma se volt másképp: mindössze 48 alkalommal ért labdába azalatt az idő alatt, ameddig pályán volt.

Cserék:

Araújo: 6 

Végre úgy lépett pályára csereként, hogy nem sérült meg megint. Nem volt sok dolga, miután beállt a második félidőben, de tette szépen a dolgát. Majdnem hibátlanul passzolt, az ellenfél pedig nem volt veszélyes a kapura, amikor ő pályán volt.

Ilaix Moriba: 6

Egyre több lehetőséget kap Koemantól, és ennek szinte biztos, hogy hosszú távon meglesz az eredménye. Miután beállt, végrehajtott egy sikeres cselt és ha kellett, akkor szerelte is az ellenfelet sikeresen.

Trincao: 7

Szinte tökéletes csere volt: beállt, majd adott Messinek egy gólpasszt. Több látványos megmozdulása nem volt a mérkőzésen, de ezzel kivívta magának, hogy jó osztályzatot kapjon.

Braithwaite, Puig: –

Az utolsó percekre álltak be, de a Liga hátralevő részében biztosan kapnak majd több lehetőséget.

***

Nézz be az Eurobarca shopjába és válassz eredeti, klubcímeres termékeink közül – a legjobbakat válogatottuk össze nektek!