Nem volt mit díjazni: Atlético Madrid – Barcelona-értékelő

A Barça nem szerzett, nekünk pedig keresni kellett a pontokat az Atlético elleni mérkőzést követően

Nehezen találtunk bármi pozitívat az Atlético Madrid elleni rangadón, amelyet 2-0-ra megnyert Diego Simeone együttese úgy, hogy nem forgott egy pillanatig se veszélyben a győzelme. A Barcelona igazán nagy gólhelyzet nélkül fejezte be a mérkőzést, ezzel még nagyobb fejtörést okozva nekünk a pontozásban, amelyet ezen elvek alapján szoktunk megtenni.

Koncepció, kreativitás és hit nélkül: Atletico-Barcelona 2-0

Az olvasói véleménynyilvánítás során a leggyengébb osztályzatot Luuk de Jong kapta, akinek a szerkesztőség nem adott pontot, mivel csereként állt be, és nem volt értékelhető a teljesítménye. Követőinknél ez a szám bőven az átlag alatt van, mivel Sergi Roberto is jobb osztályzattal rendelkezik a szavazataitok alapján. Mi több játékost szigorúbb pontozásban részesítettünk, az okfejtésünket pedig a grafikon alatt tudjátok elolvasni.

 

A kezdőcsapat: 

Ter Stegen: 5

Most nem követett el olyan hibákat, mint a Benfica ellen, amikor borzalmasan elmérte a kijövetelt a kapuból, viszont az Atlético Madrid ellen nem volt egy védése sem. A két gólról nem tehetett, mivel szinte egy az egyben vezethették rá a labdát, a legkevésbé hibáztatható ezért a vereségért.

Dest: 5

Az első félidőben próbálkozott a szélről beindulásokkal, próbált középre húzni, de haszontalanul, mivel nem alakult ki veszély ezekből a megindulásokból. Egyetlen értékelhető statisztika fűződik hozzá, hogy azok közül, akik legalább egy félidőt játszottak, ő passzolt Araújo mögött a legjobban a csapatban (55/53 sikeres passz).

Araújo: 4

A meccs elején még próbált progresszív módon játszani, nem adta haza a labdát kiszorított helyzetben, hanem megtartotta és megjátszotta azt, illetve sok mentése is volt, viszont abból eredően, hogy Joao Felixre vigyázott — talán ,,túlságosan” is —, sokszor fellépett vele, aminek (is) köszönhetően eltolódott a védelem, és abból született az első gól. Griezmann megindulása is Araújo hibája után történt a 73. percben, de védelmére szóljon, hogy a francia támadó nagyon rossz megoldást választott, és nem alakult ki nagy helyzet. Ami még pozitív az az, hogy ő passzolt legjobban a legalább egy félidőt játszók közül a mezőnyből (98%).

Piqué: 4 

Megnyerte az összes párharcát (4/4), viszont magához képest gyengén játszott, mivel már a mérkőzés elején volt egy hiba, amit elkövetett, amikor lehúzta a fejét az Atlético indításánál, és megindulhattak a hazaiak. Összességében mindkét gól komoly védekezési problémákból született.

Mingueza: 4

Két labdavesztése is volt, és az egyikből Joao Felix megindult, majd kapura is lőtt. Nem tudott a szélen eredményesen hozzájárulni a támadásokhoz, és Depay mögött ő passzolt a legpontatlanabbul (43/35).

Busquets: 3

Nyakig benne volt mindkét gólban a rossz helyezkedése miatt ő is, ezáltal be tudott mozogni az ellenfél az üres területekre.

Gavi: 6

Benne volt talán lendület tűz egyedül, és egyszer részben kifizetődött a harciassága, mert labdát szerzett, és jó labdát adott a megindulását követően Coutinhónak, aki gyakorlatilag hazaadta Oblaknak a labdát.

Nico: 4

Ugyanaz igaz rá, mint Busquetsre, viszont a Barcelona fiatalja annyival volt jobb, mint veterán csapattársa, hogy 44-ből 42 passza sikeres volt, viszont mindössze csak egy félidőt kapott most Koemantól.

F. de Jong: 5

Más szerepkörben játszott, mint ahogy azt megszokhattuk tőle, mert most gyakorlatilag egy 4-2-3-1-es rendszerben játszott jobbszélsőt. Helyzetig nem jutott, egyszer próbált érkezni Coutinho beadására, de nem érte el, ő maga pedig próbálkozott indításokkal, de ezek inkább az Atlético játékosait találták meg.

Memphis: 3

Pocsék meccset játszott, talán ez volt az eddigi leggyengébb a Barça színeiben. Keveset ért labdához, mindössze 4,1%-ban volt nála a játékszer (csapaton belül csak ter Stegennél volt kevesebbet 3,6%-kal). Képtelen volt egyáltalán a kaput is eltalálni, mint a szabadrúgásánál is, amit lövésnek szánt, illetve sikeres cselt se tudott végrehajtani.

Coutinho: 3

Egy jó megmozdulása volt, amikor egy kipattanó lövésre csapott le, és küldte kapura kapásból, ami talán a Barcelona legnagyobb helyzete volt az este folyamán. Háromszor is elveszítette a labdát, és hiába neki volt a legtöbb próbálkozása a mezőnyben, egy mellé, kettő a blokkba ment, illetve az előbb említett.

Cserék:

Sergi Roberto: 4

Nico-t váltotta a félidőben, de nem volt egy emlékezetes mozzanata sem, nem lehetett észre venni a pályán se, csak akkor, amikor a képernyő aljára kiírták a nevét, hogy becserélték.

Ansu Fati: 4

Néhány percig úgy tűnt, hogy jól fog beszállni a mérkőzésbe, voltak jó passzai, cselei, lövése, ami kapura ment, illetve kiharcolt egy szabadrúgást is, amit ő végzett el, de kilőtte kis túlzással a stadionból. Ezt követően már nem voltak megmozdulásai, beleszürkült a mezőnybe.

Puig, L. de Jong, Lenglet: –

Nekik nem lehet releváns értékelést adni, mivel nem is kaptak sok lehetőséget, illetve nem is tudtak hozzátenni a játékhoz. Puignak volt két komoly hibája, az egyik eladott labdából majdnem gól is született.

R. Koeman: 3

Az nem az edző hibája, hogy a rendelkezésére áll egy olyan minőségű keret, amilyen, az ismert körülmények között, viszont az, hogy mindig a csapat jó részének idegen taktikai változtatásokat eszközöl, mind játékrendszerben, mind az ebből következő futball minőségét illetően is negatív hatást fejt ki. Azért nem lehetett most hibáztatni, hogy későn cserélt volna, és azért se, hogy nem játszottak jól a cseréi, de az is tény, hogy nem tudja motiválni a játékosokat.

***

Nézz be az Eurobarca shopjába és válassz eredeti, klubcímeres termékeink közül – a legjobbakat válogatottuk össze nektek!