Közepes teljesítménnyel döntetlen az odavágón – Frankfurt-Barça értékelő

Gyenge első félidő után valamivel jobb másodiknak köszönhetően döntetlenre hozta az idengenbeli első meccset a Barcelona az Eintracht Frankfurt ellen az Európa-ligában, amivel esélyesebb a továbbjutásra a Camp Nouban. A sok közepes teljesítmény mellett Frenkie de Jong és Ferran nyújtottak valamivel jobb teljesítményt, nekik köszönhetően egyenlített a csapat, lefelé pedig sajnos Aubameyang lógott ki, aki nem igazán tudott hozzátenni a meccshez.

A kezdőcsapat:

Ter Stegen: 6

Öt kapura tartó lövésből négyet hárított, de a gólnál nem sok esélye volt, takarásból a felső sarokba lőtt labdát nem tudta védeni.

Araújo: 6

A jobb szélen a védekezésre koncentrált, amit meg is oldott különösebb gond nélkül, támadásban csak háromszor ment feljebb mint a felezővonal, de ez lehetett az elvárás is a támadóbb Albával a másik oldalon.

Piqué: –

20 perc utan cserét kért, mert kellemetlen érzése volt a bal combjában, – de saját lábán hagyta el a pályát. Ennyi idő alatt kétszer is érthetetlenül rosszul passzolt, noha nem támadták.

Eric García: 6

A meccs elején bizonytalanabbul kezdett, lemaradt az emberéről többször is, de Piqué cseréje után feljavult és a második félidőben magabiztos jó játékot mutatott, többször (ötször) tisztázott, kétszer szerelt és szerzett labdát.

Alba: 6

Védekezése többé-kevésbe rendben volt de előrejátéka gyengébb volt. Csak egy cselt, két keresztlabdát jegyeztek a neve mellett, nulla kulcspasszt. Sokszor nem is ment a félpályán feljebb, a gól után támadott csak intenzívebben.

Pedri: 6

Az utóbbi meccseken mutatott zseniális húzásaihoz képest talán gyengébb vagy inkább átlagosabb meccset játszott, kevesebbet passzolt (csak 40-et pl Busquets 69-et, Alba 89-et), de még így is tud egy jó szintet hozni előre és hátra is fontosan játszani.

Busquets: 6

Az első félidőben a VAR segítsége kellett, hogy ne legyen tizenegyes egy, utólag videóval igazolt, így mondhatjuk hogy nagyszerű mentéséből, amikor a lábujja hegyével még elrúgta a labdát, mielőtt a frankfurti játékost felborította. Jobban játszott a német gól után, mikor többet volt a Barçánál a labda, de a meccs egészét tekintve átlagosan játszott. Nincs még akit a helyére állíthatna Xavi.

Gavi: 6.5

Hozta a mindig lelkes, mindig harcos, minden párharcba beleálló ifjú gladiátor szerepét. Védekezésben is hozzátett a meccshez de ő sem tudta élesebbé tenni a támadójátékot.

Adama: 5.5

Próbálkozott, de ezen a meccsen mégsem tudott sokat hozzátenni a játékhoz, mert most ritkábban tudta megtolni a szélen úgy, hogy abból helyzet is legyen. Két beadásig jutott, de nem lett belőlük kapuralövés. A legtöbb csele (8) neki volt a csapatból, de ő viszont a meccs elején volt aktiv, ezeknek nagy részét már akkor bemutatta.

Ferran: 7

Aktív volt, már a második percben egy jó távoli lövéssel próbálkozott, a második félidőben pedig magának teremtett helyzetet amit már megszokott módon fölé lőtt. A gólnál viszont nagyszerűen passzoltak oda-vissza kétszer De Jonggal a védők között és higgadtan lőtte be a labdát a kapus mellett a sarokba.

Aubameyang: 4

Gyengén játszott. A meccs elején még legalább játékban volt és egy helyetból gólt is lőhetett volna kissé kiszorítva, de már ekkor sok labdát eladott, később viszont hosszú periódusokra eltűnt. Le kellett volna cserélni, de korábbi meccsein is voltak hasonló periódusai, aztán mégis villant és gólt szerzett. Xavi ebben bízhatott, de ezen a meccsen ez nem történt meg.

Cserék:

Lenglet: 7

Piqué cseréjeként szállt be a meccsbe 20 perc után és ezúttal nem lehetett rá panasz. Négy fejpárbajt nyert, nagy hibája nem volt.

Dembélé: 6.5

Fél órája volt, nem okozott csalódást, hiszen De Jonggal azonnal megváltoztatták a meccset beállásuk után. A jellemzően vonal mellett játszó és inkább kifelé cselező Adamával szemben, ahogy a gól előtt is, többször is a pálya közepére húzódott, amivel sikerült zavart okoznia a frankfurtiak védekezésében.

De Jong: 7 

A gólnál nagyszerűen játszott össze Ferrannal és nagy kedvvel, hasznosan hozta le a fél órát amit Xavitól kapott.

Vezetőedző:

Xavi: 6
A csapat gyengébben játszott mint az utóbbi időben, de a döntetlennel a továbbjutásra még minden esély megvan. De Jong és Dembélé becserélésé nyerőnek bizonyult, hiszen öt perccel később mindketten részt vállaltak Ferran góljában és ezzel az egyenlítésben, de persze ki az aki nem őket cserélte volna be? Aubameyang pályán hagyását viszont meg lehet kérdőjelezni – utólag, de mivel Memphis a meccs előtt megsérült így hasonló kaliberű alternatíva nem volt elérhető, a sérülése után eddig csak pár percet játszó Braithwaiteben pedig talán nem bízott.

***