Dembélé vs. Suárez: ellentétes utakon?

Pro és kontra

A Barcelona első számú játékosa továbbra is Lionel Messi, efelől nincs kétség és nem is lehet kétsége senkinek. De az nagyon sokat számít, ki milyen minőségű fegyverhordozója tud lenni a szezon folyamán, és ebben a tekintetben Dembélé bizakodásra ad okot, Luis Suárez pedig enyhe aggodalomra.

Kezdjük is a kevésbé pozitívval. Luis Suárez az elmúlt bajnokikon már betalált, és akadtak nagyon jó megoldásai is, sőt, a PSV ellen is nagyon közel járt a gólhoz egy gyönyörű emeléssel. Küzd is, ahogy szokott, sokat mozog, ahogy szokott, de a megmozdulásaiban sok a kapkodás, sokszor érezni úgy, hogy nem találja a helyét, hiányzik a könnyedség belőle, a mozgása nehézkesebb. Több helyzetre is van szüksége, hogy betaláljon. Temetni még messze nem érdemes Suárezt, de néhány hónappal később érdemes lesz újra elemezni a teljesítményét.

Aminek viszont nagyon kell örülni, hogy Ousmane Dembélé újabb gólt lőtt, nem is akármilyen gólt, és emellett is aktív volt, sokat hozzátett a támadójátékhoz. Nem csoda, hogy most már Valverde számára is fix kezdő – pedig tavaly ettől nagyon távol állt. Már öt gólja van, a tavalyi szezon egészében lőtt ennyit, ez sokatmondó adat. De ennél többet számít, hogy a fejlődését vak is láthatja, és ez a lehető legjobb hír egy fiatal játékossal kapcsolatban.

Hogy meddig fejlődik, jó kérdés, de az biztos, hogy már most is hoz győzelmeket, pontokat és talán ezek eredményeként trófeákat is a megmozdulásaival.

Ennyi meccs után ki lehet jelenteni, nem a véletlen műve, amit a szezon legelején mutatott, és bízni kell az ehhez hasonló folytatásban.

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.