Dani Rodriguez (Juvenil A) exkluzív: „Rengeteg munkával és szerencsével én is felkerülhetek az első csapathoz”

A Viktoria Plzen - FC Barcelona UEFA Youth League mérkőzést követően a pálya szélén készítettünk exkluzív interjút Dani Rodriguezzel

Dani Rodriguez Crespo 2005-ben született San Sebastian mellett egy kis településen, Astigarragában. A Real Sociedad utánpótlásában kezdte meg pályafutását, azonban 2020 óta a Barcelona csapataiban lépdel előre, jelenleg az Óscar Lopez által irányított Juvenil A-ban játszik. Főként középpályásként, de szélsőként is bevethető, tehetségének köszönhetően korábban a spanyol U17-es, majd U18-as válogatottba is meghívót kapott.

A Viktoria Plzen elleni, 1-1-re végződött mérkőzésen egy gyönyörűen kivitelezett szabadrúgásból szerzett vezető gólt a katalánok számára, végig kiemelkedett a mezőnyből, ezért a meccs végén a csapat őt jelölte ki a játékosok közül a pálya széli interjúkra. A Barça TV mellett az Eurobarça kapott lehetőséget néhány kérdésre. (Dani gólja 0:45-től látható)

Kóródi Brúnó Zoltán, Eurobarça: Szia Dani, láttuk a gólodat, egy szép szabadrúgásgól volt. Sokat gyakorlod a szabadrúgásokat edzésen?

Dani Rodri: Igen, rengeteget gyakorlok az edzéseken. Általánosságban gyakran kerül elő, hisz sokat szabálytalankodnak ellenünk. Most is így volt, megkaptam a lehetőséget és sikerült élnem vele.

Bruno: Csak így tovább, reméljük, sok ilyet láthatunk még tőled. Nemrég épültél fel egy komolyabb sérülésből, ilyen fiatalon elég nehéz időszakot tudhatsz magad mögött. Hogy tudtad átvészelni mentálisan ezt az időszakot, ki volt a segítségedre?

Dani: Természetesen a családom és a klub is mellettem állt, ez nagyon fontos volt nekem, hisz elég nehéz pillanatokat éltem át, de ezeken túl kell lendülni, szerencsére mostanra már teljesen felépültem. Magam mögött kellett hagyni mindent, és mostmár csak a jelenre koncentrálok.

Bruno: Hogy látod jelenleg, lehet esélyed felkerülni az első csapatba? Reális célként gondolsz rá?

Dani: Jó kérdés, nyilván ha minden jól megy, ott lehetek. Ha napról napra keményen dolgozok, akkor kis szerencsével egyszer megkaphatom az esélyt.

Bruno: Több munka, vagy több szerencse kell?

Dani: Nehéz megmondani, de mindkettő nagyon fontos.

Bruno: Köszönöm szépen az interjút, egy selfie-t még szeretnék kérni. Hajrá, sok sikert!

Dani: Természetesen és köszönöm, igyekszem.

 

Az interjú az FC Barcelona engedélyével, Přešticében, az FC Viktoria Plzen U19 – FC Barcelona U19 UEFA Youth League mérkőzést követően készült. Az interjút készítette és fordította: Kóródi Brúnó Zoltán. Fotó: Vu Lien Viola. Ezúton is köszönjük az FC Viktoria Plzen sajtóosztályának az akkreditációt és a lehetőséget.

***