Marc Guiu: „Reméljük, hogy gólkirály tudok lenni, dolgozunk rajta”

Még a Spanyolország-Olaszország Eb-csoportmeccs (2-1)  után megkérdeztük a győztes spanyolok játékosait, David Arzát és Raul Jimenezt, hogy hogyan élték meg a nyitómérkőzést.

Arza

Bruno: Gratulálok a győzelemhez. Bár nagyon szépen játszottatok az egész meccs során, az első félidőben nem voltatok olyan gyorsak, mint a másodikban.  az edző a szünetben?

David Arza, védő: A szokásos formában, karakteresen, agresszívan léptünk pályára.

Bruno: Ez volt az első meccsetek a tornán. Hogy látod, tovább tudjátok vinni ezt a teljesítményt a tornára?

David Arza: Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy továbbra is így játsszunk, a saját kezünkben tartsuk a meccseket és megnyerjük azokat. Mindegyik meccset külön kihívásként kezelünk, hogy megnyerjük.

Bruno: Az edzőtök eltiltás miatt nem lehetett veletek. Tudtatok vele valahogy kommunikálni a mérkőzés alatt, vagy csak a segédedző látott el tanácsokkal?

David Arza: Nem, csak Vicente állt a rendelkezésünkre. Vicente irányított, ő adta az utasításokat. Nem tudtunk Julennel egyeztetni.

Jimenez

Bruno: Gratulálok a mérkőzéshez. Hogy láttad belülről a meccs alakulását? Mi történt veletek a szünetben?

Raul Jimenez, kapus: Köszönöm szépen. Azt gondolom, hogy jól kezdtük a mérkőzést, remekül játszottunk. Fejben ott voltunk, nem kapkodtunk az eredmény ellenére sem. A végéig hajtottunk, és sikerült megnyernünk a meccset.

Bruno: Mit gondolsz, ez elég lehet a torna megnyerésére?

Raul Jimenez: Úgy látjuk, hogy meccsről meccsre kell gondolkodni és hajtani, mindenhol 3 pontot gyűjteni, továbbjutni a csoportból. A negyeddöntőknél pedig meglátjuk, mi lesz.

Bruno: Mire számítasz a következő meccsen?

Raul Jimenez: Először is, egy nagyon jó ellenfél, megnehezíthetik a dolgunkat. Ugyanilyen motiváltan kell nekimennünk a meccsnek, mint ma, és akkor elhozhatjuk a három pontot.

Bruno: Az utolsó perceket látva a meccsen, az olaszok közel álltak az egyenlítéshez. Mit tudtok ebből felhasználni a következő meccsre való felkészülés során?

Raul Jimenez: Tudni kell tartani az eredményt, és tiszta fejjel játszani, a végsőkig harcolni a meccsen. Csapatként kell végig együttműködnünk. A legfontosabb viszont, hogy tudni kell szenvedni is a három pontért.

Bruno: A mai győzelem után holnap pihentek, vagy ugyanúgy folytatódnak az edzések?

Raul Jimenez: A győzelem ellenére nincs megállás, holnap is edzünk, hisz még alig kezdődött el a torna.

Marc Guiu

Bruno: Nagyon jól játszottál, két gólt lőttél, nagy meccsen vagy túl. Gondolom, rendesen elfáradtál.

Marc Guiu: Köszönöm. Igen, eléggé elfáradtam, amikor a másodikat lőttem, ünneplés közben is éreztem már. Azonban össze kell szedni magunkat, mert jön a Szlovénia elleni meccs, csak előre nézhetünk.

Bruno: Két gól az első meccsen. Becéloztad a gólkirályi címet?

Marc Guiu: Reméljük, hogy így lesz, dolgozunk rajta. Úgy érzem, ma is lőhettem volna többet, élni kell a lehetőségekkel. Mindenesetre rajta leszek.

Bruno: Többen azt gondolták, hogy Lamine Yamal lesz a főszereplő, ma mégis te voltál.

Marc Guiu: Igen, két gólt lőttem, viszont ha nincs ott az egész csapat, nem lett volna meg ez a meccs. Yamal egy hihetetlenül jó játékos, meglátjuk, mit hoz a torna további része.

Bruno: Nem vagytok rá féltékenyek?

Marc Guiu: Nem, dehogyis. Nagyon előnyös a csapat számára a jelenléte, hihetetlenül jó játékos, kihasználjuk, hogy velünk van.