Abidal egyelőre marad a posztján

Josep María Bartomeu elnök egyelőre megerősítette a posztján Eric Abidal sportigazgatót, miután a gall sportvezető interjúja intézményi válságot okozott, és még Leo Messit is reakcióra késztette. Bartomeu és Abidal is ott lesznek tehát a csütörtök esti kupameccsen Bilbaoban, ám ettől függetlenül utóbbi pozíciója meglehetőségen meggyengült a történtek hatására. 

Egybehangzó spanyol lapértesülések alapján sor került a találkozóra Bartomeu és Abidal között, méghozzá a délutáni órákban, miután a klub első embere délelőtt még nem tartózkodott Barcelonában. A megbeszélésen jelen volt Óscar Grau CEO is, és nagyjából két óráig tartott. A franciával való beszélgetés előtt Bartomeu többször is felvette a kapcsolatot Leo Messivel, hogy megpróbálja elsimítani a konfliktust a felek között.

 

 

Ha igazak a hírek, úgy az elnök azt az álláspontot vallja az ügyben, hogy párbeszéddel rendezhetőek a nézeteltérések, így első ízben nem hoz személyi döntéseket. Ennek következtében Eric Abidal marad a posztján, noha vélhetően a pozíciója a klubon belüli hierarchiában eléggé meggyengült, hiszen a klubvezetés enélkül is kap elég kritikát az eddigi szezon miatt, és nem hiányzott neki még egy házon belüli perpatvar.

Mind Bartomeu, mind pedig Abidal ott lesznek tehát a csütörtök esti kupameccsen Baszkföldön, amikor is a Barcelona a Bilbao vendége lesz a Király Kupa negyeddöntőjében. Bartomeu számára ez a hírek szerint kiemelten fontos lépés, hogy „egységet sugározzon magáról” a klubvezetés. Abidal mindenesetre nem a csapattal fog utazni: a keret délelőtt útra kel, a francia viszont megvárja Samuel Umtitit, akivel délután indulnak el Bilbaoba, mivel a bekknek előbb a bíróságon van jelenése. Bartomeu pedig közvetlenül a találkozó előtt fog megérkezni, már vélhetően a helyszínre, a San Mamés stadionba.