Messi nem használta ki a kilépési záradékát: hivatalosan is marad

Inkább csak adminisztratív szempontból hír, hogy Lionel Messi biztosan marad a Barcelonában a következő idényre. Elviekben nem nagyon lehetett kétsége senkinek sem.

Messi az elmúlt hónapokban több interjúban is világossá tette, hogy nem fordul meg a fejében elhagyni a klubot, de a szerződése alapján még az elmúlt napokban lehetősége lett volna a váltásra. Az argentin szupersztár jelenlegi szerződésében van egy záradék, mely szerint a szezon végén, egészen pontosan május 31-ig jelezhette volna a Barcelonának, hogy nem kíván maradni a következő idényre. Ebben az esetben a kontraktus megszűnt volna egy hónappal később, tehát június 30-án.

Messi ezt követően oda igazolhatott volna, ahová szeretne. Ez nem következett be, Messi marad, de a jelenlegi szerződésének így is van végdátuma, 2021 nyarán ugyanis lejár. Ennek a tárgyalását a nyári-őszi időszakban el kell végezzék a felek, de jelen állás szerint az a várható, hogy a jelenlegihez hasonló szerződés jöhet majd létre a jövőben, ahol Messi szabadon rendelkezhet a sorsával.

Ez azonban csak a következő hónapokban fog kikristályosodni, addig is Messi tagja lesz a jövő évi keretnek is.

Új Camp Nou 3D Puzzle Original – Extra méret, de kedvezőbb ár: 8.290 Ft