Eder Sarabia másodedző és Messiék viszonya a legsúlyosabb

A Celta elleni pontvesztés tette egyértelművé, hogy a játékoskeret és az edzői csapat viszonya korántsem felhőtlen, és sok nézeteltérés, véleménykülönbség van a felek között. A közös munka pedig messze van az olajozott működéstől.

Mostanra az is tisztán látszik, hogy a játékosoknak, és elsősorban a keret legfontosabb játékosainak nem főként Setiénnel van bajuk – még ha az ő elképzeléseivel és cseréivel sem értenek egyet -, hanem Eder Sarabia másodedzővel és az ő megnyilvánulási formáival, elképzeléseivel.

Ez sem újkeletű dolog, egészen a Real Madrid ellen elveszített tavaszi Clásicóig nyúlik vissza, ahol olyan kritikákat és megnyilvánulási formákat tanúsított Sarabia, amivel nagyon nem értettek egyet Messiék. A szombati meccs egyik ivószünetében pedig lejátszódott egy jelenetsor, ami szintén világossá teszi, hogy a húzóemberek tulajdonképpen semmibe veszik azt amit Sarabia mond nekik. Ebben a jelenetben Sarabia próbál mondani valami Messinek, aki egyáltalán nem figyel rá és inkább elfordul. Valamit mond is, amit nem lehet megfejteni. Később újra megpróbálja, de Messi inkább iszik, egyáltalán nem vesz tudomást a másodedzőről, levegőnek nézi. Mindezt Quique Setién előtt.

Mindez összecseng Luis Suárez meccset követő nyilatkozatával, ahol az uruguayi nyíltan mutatott rá a szakmai vezetésre, mint problémaforrásra, és arra, hogy lehetnek dolgok, amikben nincs egyetértés a keret és az edzők között.

Az a helyzet, hogy inkább a másodedzővel nem optimális a viszony,  annyiból normális,  hogy a Barcelona szintű kluboknál az edzések során a másodedző szerepe jóval fontosabb, aktívabb szerep, szemben a vezetőedzőével, aki sokszor csak távolról vesz részt a gyakorlatsorokban.

Új Camp Nou 3D Puzzle Original – Extra méret, de kedvezőbb ár: 8.290 Ft