Bartomeu fel szeretné hívatni a bizalmatlansági indítvány valamennyi aláíróját

Újabb próbálkozás Bartomeu részéről, hogy kihúzza tavaszig

Josep Maria Bartomeu kétségbeesetten próbálja megakadályozni a bizalmatlanásgi indítvány, a  „Més que una moción” mozgalom előrehaladását. A Catalunya Rádió péntek esti műsorában elhangzottak szerint az elnök azt szeretné, hogy a klub hívja fel az indítványt aláíró összes tagot, hogy igazolják vissza hívásban is a szavazatuk érvényességét. Ebben az esetben minimum 20.731 darab hívást kellene lebonyolítania az egyesületnek a validáció érdekében.

„Més que una Moció”, a bizalmatlansági indítvány vezetői szeptember 17-én arról számoltak be, hogy a bizalmatlansági szavazáshoz 20.731 aláírást sikerült összegyűjteniük a pártoló tagoktól, ami a szükségesnél 4210 darab szavazattal több. Ez az adat alapjaiban rengette meg az elnökséget és a Bartomeu feje fölött gyülekező viharfelhők már az elnök számára is világosan megüzenték: nem biztos, hogy az általa 2021. március 20. és 21. közé meghirdetett elnökválasztásig maradhat a klub élén.

A jelenlegi elnök egyetlen lehetősége az, ha több mint 4210 darab szavazatot nyilvánítanak érvénytelennek, amilyen mennyiségre még soha nem volt példa a bizalmatlansági szavazások történetében. A lehetetlennek tűnő cél elérésének érdekében soha nem látott szigorral vizsgálná a leadott lapokat: az öt tagból álló testület jóváhagyása mellett a szavazólapokat SMS-ben, grafológus felügyeletével és telefonon keresztül is validálni kellene.

A következő választás talán legesélyesebb jelöltje, Víctor Font twitteren reagált a hírre. Véleménye szerint a digitális aláírás gyorsabb és hitelesebb, mint a papír alapú, ebben az esetben viszont csak a demokratikus folyamatok akadályozását szeretné ezzel elérni a vezetőség.

A bizalmatlanság indítvány főszervezője, Jordi Farré a RAC1 rádiónak fejtette ki véleményét a kiszivárgott információkkal kapcsolatban. Szerinte értelmetlen, hogy eddig a klub ragaszkodott a papír alapú szavazás lebonyolításához, most viszont digitalizált jóváhagyási folyamatot szeretne alkalmazni. Szerinte ez csak újabb kétségbeesett törekvés vezetőség részéről a számonkérés elkerülésének érdekében.

***

fc barcelona maszk