Bizalmatlansági: Elkezdődött az aláírások ellenőrzése, eddig 98%-os aránnyal

Kedden megkezdte a munkát az aláírások ellenőrzésére felállított bizottság a Barcelona vezetés ellen jelenleg is zajló bizalmatlansági indítvány keretében. Az 5 fős bizottságnak 10 munkanapja van, hogy ellenőrizze a bizalmatlansági indítványt kezdeményezők által összegyűjtött 20.687 aláíró lapot.

Ahhoz, hogy az indítvány a következő szakaszba léphessen, és hogy kiírják a referendumot az elnökség maradásáról, 16.521 érvényes lap és aláírás szükséges, tehát a vizsgálatok során a bizottságnak több mint 4.000 hibás vagy érvénytelen aláíró lapot kell találnia.

Az 5 fős bizottságból ketten képviselik az elnökséget, ők Marta Plana és Jordi Argemí, ketten az indítványt beterjesztő csapatot, ők Jordi Farré és Josep Triadó, és egy független tag van, aki egyben a bizottság elnöke is, ő a Katalán Labdarúgó Szövetség képviselője Josep Maria Vallbona. A felek végül megállapodtak, hogy kétségek esetén grafológus ellenőrzi az aláírásokat, és csak akkor hívják fel telefonon a kérdéses pártoló tagot, ha ez sem hoz eredményt.

A TV3 katalán televízió információi szerint az első, keddi napon  3.743 aláírást ellenőriztek, ebből 3.656 aláírást találtak valósnak, és hitelesítettek. Ez 98%-os arány, ami jó hír a szervezőknek, rosszabb az elnökségnek.

fc barcelona maszk