Bartomeut a koronavírus mentheti meg? Nem kizárt a referendum elhalasztása

Szerda esti információk alapján nem lehet kizárni azt a lehetőséget, hogy a Josep Maria Bartomeu elnök és az igazgatótanács ellen kiírt bizalmatlansági indítvány halasztásra kerül a spanyolországi járvány helyzet miatt.

Ahogy Európa nagy részében, Spanyolországban is kedvezőtlen irányba mutatnak a friss járvány mutatók, a megbetegedések száma folyamatosan nő. Ez pedig azt is jelentheti, hogy a Barcelona nem fogja megtartani végül a bizalmatlansági indítvány következő lépését, a referendumot, ahol a pártoló tagok szavazással dönthetnének az elnökség sorsáról. A szavazást halasztanák.

A ‘Catalunya Ràdio’ ‘Tot Costa’ című műsorában Gerard Figueras nyilatkozott, aki a Katalán Kormány sportért felelős általános titkára. Itt elmondta, hogy “ha a Barça halasztást kér az egészségügyi helyzet miatt, akkor ezt áttanulmányozzuk, és elképzelhető ez a forgatókönyv.”

“Senki sem tud kibújni az alól, hogy a szituáció a járvány terjedésével párhuzamosan változik. Ha a helyzet rosszabbá válik, hozhatnak olyan szabályozásokat, amik korlátozzák a mozgás szabadságát, és  ennek lehet hatása a szavazásra is, ha akkor történne, amikor az emberek mozgása korlátozásra került.”

A Barcelonának csütörtökön kellene hivatalossá tennie a referendum időpontját és helyszínét, a tervekről itt írtunk már korábban.