A Generalitat jóváhagyta az elnökválasztás tervezett dátumát

A Katalán Kormány, azaz a Generalitat de Catalunya hétfőn jóváhagyását adta arra, hogy az FC Barcelona 2021. január 24-én tartsa meg az elnökválasztást, amit a múlt héten jelölt ki provizórikusan a klub ideiglenes vezetése.

Ez a dátum azt jelenti, hogy hivatalosan a választásokat december közepén írnák ki, ezt követné a jelöltek hivatalos jelentkezése, az aláírásgyűjtés és maga a kampány azoknak, akik elegendő ajánló aláírást gyűjtenek.

A klub vezetése azért is tartja jónak ezt a dátumot, mert így még ha szűken is, de a technikai vezetés által addig kidolgozott átigazolási javaslatokat az új elnök és csapata jóvá tudnák hagyni, és “szentesíteni”. Január 24. után ugyanis még egy hét hátra lenne az átigazolási időszakból. Így a csapat erősítésére elvi esély lesz, az más kérdés, hogy mit enged majd a klub anyagi helyzete.

Hétfőn a Generalitat a dátumot jóváhagyta, az persze más kérdés, hogy ha addig a járvány rossz irányba fordulna Spanyolországban, akkor természetesen előfordulhat változtatás.

Addig is a Barcelona által felállított bizottság és a Generalitat képviselői tovább dolgoznak azon, hogy pontosan milyen protokoll mentén tartják majd meg a voksolást. Ezen pontok közül az egyik legfontosabb, hogy bár a szavazást az alapszabály szerint egy napon kell tartani, tehát az időt nem húzhatják el, a helyszínek esetében szinte biztos, hogy nem csak a Camp Nouban lesz esély leszavazni.

És adja magát, hogy a Barcelona megnyissa az edzőközpontját is San Joan Despíben, hogy ott is lehessen szavazni. Az ugyanakkor valószínű, hogy több, jobb lokációban lévő szavazó pontra lenne még szükség, mert a Barcelona edzőközpontjáról elmondható sok jó, de az nem, hogy a tömeg által könnyen megközelíthető lenne.