Veszélybe került az elnökválasztás megtartása január 24-én

Komolyan veszélybe került a koronavírus járvány miatt, hogy a Barcelona rendben meg tudja tartani az elnökválasztást január 24-én, az előre kitűzött időpontban. Ez azt jelenti, hogy könnyen csúszás lehet a dátumokban, és csak egy későbbi időpontban tarthatnák meg a voksolást.

Ez még nem biztos, január 15-én lesz közös ülése a Barcelonának és a Generalitatnak a témában, de a kiszivárgó hírek arról szólnak, hogy ha meghosszabbítanák a héten a jelenleg érvényben lévő karantén időszakot, úgy a halasztás mellett dönthetnek a felek.

A megbeszélést január 15-én, pénteken tartják, ekkor dőlhet el, hogy megtartható-e az előre felállított program. Amennyiben azonban a halasztás mellett döntene a Generalitat és a Barcelona, úgy a fő probléma az lenne, hogy a döntés máris szembe menne a klub alapszabályával. Valószínűleg több ponton is így lenne, de abban a tekintetben biztosan, hogy a Barça jelenlegi, ideiglenes vezetése október végén foglalta el a posztját, és az alapszabály szerint 3 hónapnál tovább nem maradhat a pozíciójában. De a választásokkal kapcsolatos dátumbeli kötelezettségek sem lennének tarthatók, ami így panaszok, és ügyek tucatjait hozhatja magával.

A csapat szempontjából azért lenne súlyos következménye annak, ha végül halasztanák a voksolást, mert így a klubnak továbbra sem lenne vezetője, és átigazolási ügyekben garantált, hogy nem történne semmilyen változás. Tehát a csapat kerete nem változna a téli átigazolási időszakban. Emellett tény, hogy bármilyen más, nagyobb horderejű, klubot érintő döntéssel is várni kellene, amennyiben ez egyáltalán lehetséges.