Kiszivárgott Messi szerződése, a Barça nem cáfolja az összegeket

Az ‘El Mundo’ spanyol napilap a vasárnapi számában kiszivárogtatta Lionel Messi szerződésének részleteit, amit még 2017 novemberében írt alá a játékos Josep Maria Bartomeu  – akkori elnökkel.

Az aláírással Messi évenként bruttó 138 millió eurót garantált magának, ennek hozzávetőlegesen a fele a nettó kereset, amit ténylegesen kézhez kapott Messi. Ez a 138 millió magában foglalja a fix keresetét és az eredményekhez kötött bónuszokat is. Emellett két külön bónuszt is kapott: egyet azért, hogy hosszabbított a klubbal, ennek az értéke 115 millió euró volt bruttóban, míg egy hűség bónuszhoz is hozzájutott, ami 78 millió euróra rúg. Az El Mundo a teljes szerződés bruttó értékét 555 millió euróra becsüli 2017-től 2021-ig.

Fontos, hogy ezen a ponton már ki lehet jelenteni, hogy a szerződésben foglalt összegek igazak lehetnek, és az ‘El Mundo’ csakugyan hozzáfért a kontraktus teljes egészéhez, ami egyébként szigorúan bizalmas lenne. A klub a délutáni közleményében ugyanis nem cáfolta a kiszivárgott információkat, és sajnálatát fejezte ki, hogy nyilvánosságra kerültek az adatok. Emellett jogi lépéseket helyezett kilátásba az ‘El Mundo’ ellen.

A szerződéshez ugyanis a klubon belül is csak néhány ember juthatott hozzá, illetve ismerhette a tartalmát: ők Josep Maria Bartomeu, az alelnökök, Óscar Grau vezérigazgató, illetve most Carles Tusquets, az ideiglenes klubvezetés feje. A klubon kívül kap a szerződésből a LaLiga, a játékos és közvetlen környezete, illetve ismerhették a tartalmát azok az ügyvédek, akik eljártak a szerződés kapcsán. A klub cáfolta is, hogy tőlük szivárgott volna ki az információ. Az ‘El Mundo’ a maga részéről nem árulta el az információ forrását, de azt igen, hogy nem a LaLiga volt a szivárogtató. Magyarán a leginkább gyanúsíthatók a klub korábbi vagy jelenlegi vezető tisztviselői lesznek.

A hírt számos sajtóorgánum úgy fordította le, hogy Messi és a szerződése dönti romba a Barcelonát anyagilag. Vasárnap folyamán aztán számos spanyol és katalán meghatározó újságíró, illetve a Barcelona jelenlegi elnökjelöltjei is úgy nyilatkoztak, hogy Messi az utolsó centig megérdemli amit keres a Barcelonától.