Laporta már a Ciutat Esportivában: Koemannal, Gasollal, a B és a Női csapattal

A győztes választás után Joan Laporta azonnal jelezte, hogy az első teendői között lesz hétfőn, hogy meglátogassa és a támogatásáról biztosítsa a Barcelona első csapatát, akiket el is kíván kísérni kedden a szerda esti PSG elleni BL-nyolcaddöntő visszavágójára.

Laportán ezért el is végezték a szükséges PCR tesztet, ha ez negatív, utazhat a csapattal Párizsba. Laporta a terveknek megfelelően el is látogatott a klub edzőközpontjába, ahol nem csak az első csapatot látogatta meg, de tett látogatást a női csapatnál, a Barcelona B-nél és a Barcelona kosárlabda szakosztályánál is.

Így többek között találkozott azzal a Pau Gasollal, aki a múlt héten igazolt vissza 20 év NBA-karrier után a Barcelonához, és éppen hétfőn végezték el rajta sikeresen az egészségügyi vizsgálatokat.

Arról nem készültek felvételek, hogy Laporta találkozik a játékosokkal, őket az öltözőben látogatta meg, de még ezt megelőzően beszélt és találkozott Ronald Koemannal és a másodedzőivel, így Henrik Larssonnal is, akit még éppen az ő elnöksége idején igazolt le játékosként a Barcelona. Végig Laporta mellett volt Rafael Yuste, aki a korábbi elnöki időszakában is mellette volt, és most is ő várható sportügyekért felelős alelnöknek.

“Ha egyszer meg tudtuk csinálni, képesek vagyunk rá újra. Hiszek a fordításban, tudom, hogy képesek vagytok megcsinálni. De abban biztos vagyok, hogy képesek leszünk versenybe szállni” – mondta állítólag Laporta a játékosoknak a PSG meccsre hangolva őket.

Laporta fő célja ebben a pillanatban az volt, hogy bíztassa a játékosokat, és éreztesse velük, számíthatnak rá. Laporta elnökségének egyik várható következménye az lehet, hogy hosszú idő után jó kapcsolat alakulhat ki a játékosok és a klub vezetése között, ami a Bartomeu éra alatt nem valósult meg.

Íme még néhány kép Laporta látogatásáról.