Messi jelentős fizetéscsökkentése lehet a kulcs ahhoz, hogy a többiek is megtegyék ezt a lépést?

Lionel Messi a Barcelona számára nagyon fontos lépést tett azzal, hogy megértette a klub jelenlegi nem túl jó gazdasági helyzetét és úgy hosszabbítja majd meg a szerződését 2026 nyaráig, hogy a korábbi keresetének több, mint feléről lemondott. Az argentin klasszis szép gesztusa nagy nyomást gyakorolhat a többi játékosra, hogy ők is tegyék meg ezt a lépést – ezzel segítve a csapatot.

Messi mindenképpen Barcelonában szeretett volna maradni, de nem felejtette el, hogy az együttes jelenleg milyen nehéz helyzetben van. Tisztában van azzal, hogy csökkenteni kell a klub bérköltségét. A LaLiga elnöke, Tebas már korábban elmondta, hogy egyik csapat sem szegheti meg a Liga szabályait a bérköltségekre vonatkozóan. Most Piqué, Busquets, Sergi Roberto és Jordi Alba térfelén pattog a labda – a vezetőség az ő keresetüket is szeretné csökkenteni.

Az előbb említett négy játékosra nagyon nagy nyomás nehezedik, mivel mindannyian leülnek majd a vezetőséggel, hogy újratárgyalják a jelenlegi szerződésüket. A klub nem engedheti meg magának, hogy a négy katalán játékos továbbra is ilyen magas keresettel rendelkezzen, ezért arra kéri őket, hogy tegyék meg a megfelelő erőfeszítéseket.

Azonban a tárgyalás folyamata egyáltalán nem lesz egyszerű, hiszen Sergio Busquetsnek 2023, Piquének és Jordi Albának pedig 2024 nyarán jár le a szerződése – ezekben az esetekben a játékosok hozzáállásán nagyon sok fog múlni. Sergi Roberto ügye azonban más, ugyanis jövőre lejár a kontraktusa. Roberto ugyan egyértelműen nem szerepel a klub terveiben a jövőre nézve, most mégis úgy néz ki, hogy 2024-ig hosszabbíthat, de egyelőre az ő ügyében sem történt előrelépés.

A Barcelonának szüksége van arra, hogy Piqué, Alba, Busquets és Sergi Roberto kövesse Messi példáját. Tebas nem támogatja azt az ötletet, hogy engedményeket tegyen, a klubnak pedig jelentősen csökkentenie kell a bérköltséget. Laportáék bíznak abban, hogy Messi gesztusa lehet a kulcs ahhoz, hogy a többiek még jobban tekintettel legyenek a jelenlegi helyzetre és csökkentsék a fizetésüket. Meglátjuk, hogyan alakulnak majd az események.

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát