Agüero tesztjei nem a legjobbak: veszélyben a pályafutása

A Barcelona támadójánál szívritmuszavart diagnosztizáltak

Sergio Agüero szívproblémáiról már beszámoltunk korábban, azonban a mérkőzésen jelenkező szívritmuszavar után a különböző terheléses tesztek nem a legjobb eredményeket hozzák a ‘Catalunya Ràdio’ szerint.

Nem hogy a visszatérése, hanem a pályafutásának folytatása is kérdéses Kun Agüerónak, mivel a katalán rádió információi szerint a Barcelona támadójának a kórképe talán még rosszabb is most, mint volt az első diagnózis után. Ez pedig egyértelműen veszélybe sodorhatja a karrierjét.

Azonban nem Agüero az egyetlen a Barcelona futballistái közül, aki szívproblémával küszködik. Caroline Graham Hansennél, a Barça Femení 26 éves norvég Európa-bajnoki ezüstérmes támadójánál is hasonló esetet diagnosztizáltak, azonban az ő esetében jóindulatú ritmuszavart észleltek, amit azóta már sikerült is kezelni. Hansen gond nélkül visszatérhet a pályára, viszont Agüero esete sokkal komolyabbnak tűnik, és az elővigyázatosság most a legfontosabb.

A pénteki nap folyamán később Agüero maga is reagált a hírekre, anélkül, hogy a részletekbe belement volna.

„A híresztelésekkel szemben szeretném elmondani, hogy a klub orvosainak az előírásait követem, teszteket és kezeléseket végzünk, és látni kell majd a fejlődést a 90 napos időkereten belül. Mindig csak pozitívan”

írta az argentin a közösségi média csatornáján.

És az tény, hogy idővel kell látni, hogy mit mutatnak a tesztek, kezelhető-e az a szívritmuszavar, ami jelentkezett nála.

 

***