Hivatalos: a Barça feljelentést tett az ügyészségen Bartomeu és az elnöksége ellen

Az FC Barcelona szerdai közleménye alapján tényként jelenthető ki, hogy a klub feljelentést tett a korábbi elnöke és elnöksége ellen olyan szabálytalanságok miatt, amelyeket a Forensic által végzett vizsgálat derített fel.

Arra a kérdésre, hogy pontosan miért tett feljelentést a Barcelona, illetve hogy melyek azok a szabálytalanságok, amelyeket a vizsgálat felderített, jövő keddig nem lesz teljes körű válasz. Akkor fog ugyanis beszélni ezekről Joan Laporta elnök a nyilvánosság előtt.

A Barcelona szerdai közleménye így hangzik.

“Február elsején nyilvánosak lesznek a Forensic által végezett vizsgálati munka eredményei, amely a pénzügyi átvilágítás eredményei alapján indult el korábban és azzal a céllal, hogy a klub korábbi elnöksége idején történt lehetséges szabálytalanságokat azonosítsa. Ilyen formán nyilvánosak lesznek azok a lépések, amelyeket a Klub már meghozott, együtt azzal, hogy feljelentést tett a Barcelonai Ügyészségen olyan tettek miatt, amelyek a Forensic vizsgálati eredményeiből derültek ki. A prezentációt kedden délelőtt 11 órától az Auditori 1899-ben fogja tartani Joan Laporta.”