Xavi Albának: „Ha valaha is csalódtál bennem, az azért volt, mert nem tudtam, hogy ezt hogyan csinálhatnám jobban”

Alba búcsúját megerökítették az öltözőn belül

A Prime Video „Egy új korszak” című sorozatának második évadának egyik leglényegesebb pillanata a Barcelona öltözőjében történt, ahol megörökítették Jordi Alba búcsúját. Maga a védő volt az, aki megszólította a csapattársait, hogy bejelentse, hogy nem marad a klubnál: „Köszönöm szépen mindenkinek, és ha valaha egy kicsit is elvesztettem a fejem, akkor elnézést, tudjátok, milyen vagyok, de úgy gondolom, hogy ezzel a lépéssel mindenkinek próbálok segíteni.”

Xavi gyorsan felvette a kesztyűt, hogy néhány szívből jövő szót dedikáljon: „Csapattársként, edzőként, Culé-ként számomra te voltál a legjobb balhátvéd, aki valaha itt játszott. Minden jót kívánok neked, tudod, hogy ez az otthonod. Mondtam neked, hogy mindannyian azt szeretnénk, ha nagyszerű keretek között távoznál, mert szerintem megérdemled. És ha bármikor csalódottnak érezted magad, különösen miattam, akkor sajnálom, mert tudod, hogy ez nem egy személyes ügy volt. Tudod, hogy nagyon szeretlek, tisztellek és csodállak téged. Tudod, hogy nagyon szeretlek, és tudom, hogy nagyon nagy szíved van, de sokszor edzőként, majd meglátod… azt mondtad, hogy nem akarsz edző lenni, de szerintem jó edző lehetsz. De ilyenkor döntéseket kell hoznod, és sokszor nehéz döntéseket kell hoznod, különösen a barátokkal. Ez a legrosszabb döntés, barátokat edzeni. Ha valaha is csalódtál bennem, az azért volt, mert nem tudtam, hogy ezt hogyan csinálhatnám jobban.” – utalt itt a vezetőedző az elmúlt szezonra, amelyben Baldé gyakorlatilag a kezdetektől fogva kiszorította őt a kezdőcsapatból, ami 12 évig senkinek nem jött össze.

Alba megragadta az alkalmat, hogy megköszönje Xavinak az őszinteségét: „A minap elmondtad nekem ezt, és tökéletesen megértem. Elmagyaráztad az okokat. Tudom, hogy nem rossz szándékkal tetted, távolról sem. Nem akarok innen elmenni, és nem is fogok haraggal távozni. Egyikőtökkel sem, és nyilván az elnökkel sem. Idővel mindent jobban kezeltem, jobban megértettem, és boldogan, harag nélkül távozom innen. Az az igazság, hogy nagyon boldog vagyok.”

***