Julián Araujo, Álex Valle és Ansu Fati a fiatal játékosokért felelős Bojan látókörébe kerül

A cél az, hogy elkerüljék az olyan eseteket, mint Fermíné, akit senki sem ismert a nyárig

Az egyik első intézkedés, amelyet Deco bevezetett, amikor átvette a Barcelona sportigazgatói posztját, az volt, hogy különös figyelmet fordítson a kölcsönben szereplő játékosokra, ez az elmúlt időszakban nem igazán volt jellemző. Figyelembe véve a katalán klub gazdasági helyzetét, amely a következő szezonban nagyon nehezen tud majd játékosokat szerződtetni, előtérbe kerülhetnek a más csapatokban lehetőséget kapó fiatal játékosok, akiknek a fejlődését a klub Bojan Krkic beépítésével kívánja elősegíteni.

Két olyan eset is volt a közelmúltban, ami felnyitotta a Barcelona edzői stábjának szemét arra, hogy ezen mielőbb változtatni kell.

Az első ilyen Ez Abde esete volt, aki elismerte, hogy akkor hezitált a Barcelonánál maradásával kapcsolatban, amikor az Osasunánál kölcsönben töltött egy éve alatt senki sem kereste meg a klubtól, hogy megkérdezze, hogy van. A beszámolók, amelyek alapján ugyan valamilyen szinten figyelték, távolról történtek, és a játékos emiatt nagyon magányosnak érezte magát.

A másik eset Fermín Lópezé, aki a Linaresnél szerepelt kölcsönben, és aki Abdéhoz hasonlóan nem kapott híreket a Barcelonától, amíg be nem hívták az egyik nyári edzésre, inkább csak a létszám növelésének céljából, mint a játéklehetőség reményében. Ekkor lepte meg Xavit, aki nem habozott, hogy magával vigye az amerikai túrára, és most már az első csapattal edz. Azonban azokban a nyári hónapokban mindenkinek az volt a kérdése, hogy „vajon miért nem figyelmeztette senki, hogy egy ilyen tehetség van kölcsönben?”

Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében – legyen szó akár arról, hogy a játékosok „elvesznek” a többiek mellett, akár arról, hogy nem követik megfelelően a fejlődésüket – Bojan Deco közvetlen felügyelete alatt érkezett a klubhoz, aki szeretné szemmel tartani a kölcsönben lévő játékosokat, és vigyázni is rájuk.

Három olyan játékos van jelenleg, akik nem a csapat játékosai az idei szezonban, de akikben látják a képességet, hogy a jövőben Barcelonában játszhassanak.

Az első közülük nyilvánvalóan Ansu Fati, aki kölcsönben van a Brightonban és alkalmazkodik a Premier League-hez. Visszatért a válogatottba, és a Barça továbbra is hisz benne. A Brighton számára nincs vételi opció a nyári megállapodásban.

Az UD Las Palmasnak sincs opciója a jobbhátvéd Julián Araujo megvásárlására, aki García Pimienta vitathatatlan kezdőjátékosa lett.

A Levanténál kölcsönben szereplő balhátvéd, Alex Valle, aki az első csapattal túrázott, szintén olyan játékos, akit a szakmai stáb szem előtt tart. Valamint ott van még Estanis Pedrola, aki kölcsönben van a Sampdoriánál, de visszavásárlási opció van a szerződésében, és mások, mint Eric García a Gironánál, Lenglet az Aston Villánál és Dest a PSV Eindhovennél.

***

Egyedi mezfeliratozás! Add le a rendelésed egy játékossal vagy a saját neveddel november 1-ig és Spanyolországban legyártatjuk neked a szurkolói Barça mezed!