Az igazságszolgáltatás igazat adott a Barçának és megsemmisítette a Negreira-ügyben felhozott vesztegetés vádját

Pont került az ügy végére...

A barcelonai legfelsőbb bíróság a végzésében egyetértett a korrupcióellenes ügyészséggel, és megsemmisítette a „Negreira-ügyben” felhozott vesztegetés vádját.

A barcelonai bíróság az alapos vizsgálatokat követően úgy értelmezi, hogy a CTA-nak megfelelő hatáskörök gyakorlása, amelybe J.M.E.N. (José María Enríquez Negreira) 1993 és 2018 között annak egyik alelnökeként volt integrálva, semmiképpen nem a (Consejo Superior de Deportes) delegálásával gyakorolt funkció, hanem a saját tevékenységének gyakorlása. „Mindezen okok miatt a barcelonai fellebbviteli bíróság végzése arra a következtetésre jut, hogy még a közfeladatok ellátásában való részvétellel sem lehetne neki a közhivatalnoki státuszt tulajdonítani, ahogyan azt a megtámadott végzés állítja, ami viszont a végzésben szereplő ideiglenes minősítést, mint vesztegetés bűncselekményét, érvényteleníti.”

A Barcelona üdvözli a határozatot 

A katalán óriásnál elégedetten fogadták a barcelonai legfelsőbb bíróság döntését, amely elutasította a „Negreira-ügyben” a klubot érintő esetleges vesztegetés bűncselekményének vádját: „Az FC Barcelona elégedett a barcelonai legfelsőbb bíróság mai döntésével, amennyiben az megerősíti a klub által védett megközelítést, és elutasítja a megvesztegetés állítólagos bűncselekményének hipotézisét” – áll a klub közleményében.

Emellett fenntartják, hogy az igazságszolgáltatás révén „végérvényesen tisztázni tudták a panasz tárgyát képező tényeket, és bizonyítták a klub abszolút ártatlanságát.”

***