Valdés visszaléptette a csapatát az utánpótlás tornától

A harmadik helyért játszottak volna | Kevesellte a pihenőidőt, többen sérültek voltak már

 

A Víctor Valdés által trenírozott ‘Juvenil A’ együttes a nemzetközi ‘Youth Otten Cup’ tornán vett részt az elmúlt napokban, és az elődöntőig jutott, ahol a későbbi győztes Internazionale ellen szenvedett vereséget. A harmadik helyért lejátszandó meccsre azonban Víctor Valdés döntése miatt már nem állt ki a gárda. 

A klub hivatalos közleménye alapján ekkora már számos fiatal sérüléssel bajlódott, így nem lett volna a játékosok egészsége szempontjából jó döntés, ha pályára lépnek az Everton ellen a bronzmeccsen. Ezek után a csapat vezetőedzője, Víctor Valdés kiadott egy közleményt a közösségi oldalán, melyet alább szerkesztetlen formában közlünk.

Csakis én hoztam meg azt a döntést, hogy nem játsszuk le a bronzmeccset, méghozzá tettem ezt az együttesért felelős személyként.

A döntés mögött csupán az húzódik, hogy a fiatal játékosaim egészségének a megőrzése a legfontosabb. Nem vagyunk elégedettek a torna szervezésével. Az elődöntőből való kiesésünk után egy óránk lett volna a bronzmeccsig, mindezt egy olyan terhelés alatt, ami a fiatalok számára még nem mindennapos, illetve mindezt az előszezon kellős közepén.

Nem akartam növelni a további sérülések kockázatát, illetve az esetleges szívbetegségeket is meg akartam előzni, amik felléphettek volna, ha mégis pályára lépünk. Mindennemű felelősséget vállalok.

Figyeljünk jobban a játékosokra és a játékra. Ezúttal ez szerintem nem sikerült. Én pedig az enyéimet mindig védeni fogom, legyen bármi is a következmény.

A 72. alkalommal megrendezett tornát az Internazionale nyerte, mely tavaly is a csúcsra ért, vagyis az olaszok címet védtek a PSV elleni győzelmükkel a döntőben.

*Kivételesen puha, 100% organikus pamut alapanyag, egyedi de visszafogott minta, ami mindig aktuális marad! Rendelj most!