„Képes vagyok még jobb teljesítményre!”

de Jongot kapta a Johan Cruyff díjat

A Barcelona frissen igazolt középpályását, Frenkie de Jongot választották az előző holland bajnokság legjobb játékosának. Frenkie hétfőn vette át a Johan Cruyff díjat és a gála előtt válaszolt néhány újságírói kérdésre.

„Új vagyok a csapatnál és annak ellenére, hogy sok  középpályás van a keretünkben mindhárom eddigi bajnokin kezdő voltam, de tudom, hogy képes vagyok még jobb teljesítményre.” -válaszolta a teljesítményére irányuló kérdésre.

Frenkie azt is elmondta, nem számít neki, ha védekezőbb pozícióban szerepel vagy inkább a támadások segítése a feladata: „Nem számít milyen pozícióban játszom, fejlődni akarok. Nagyon boldog vagyok, hogy játszom és szeretném jól ellátni a feladatomat a szélen.”

„Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy csak a gólok és a gólpasszok a fontosak, de a foci ennél sokkal összetettebb.” – hangzott Frenkie válasza arra a feltevésre, hogy több gólt kéne előkészítenie vagy szereznie.

Végül ejtett néhány szót a magánéletéről is, mielőtt átvette volna a jól megérdemelt Év Játékosa Díjat, melyet a holland legandáról Johan Cruyff-ról neveztek el: „Találtunk egy nagyon szép laskást a barátnőmmel, nagyon jól érezzük magunkat Barcelonában.”