Csapatösszetartás a Klasszikus előtt

Hiába lesz hazai pályán a meccs, a tüntetések miatt előbb kell egybe hívni a játékosokat

Ernesto Valverde vezetőedző – jóllehet hazai meccsről van szó – csapatösszetartást rendelt el a szerda este rendezendő Klasszikus előtt. Ha igazak a hírek, úgy az ok a katalán fővárosban tervezett tüntetésekben keresendő. 

 

 

Amint az ismeretes, az utóbbi hetekben újra fellángolt a lappangó feszültség a régió és a spanyol kormány között, miután a bíróság szabadságvesztésre ítélte azokat a katalán politikai vezetőket, akik jelentős szerepet vállaltak a függetlenség kikiáltásában 2017-ben. Ezért halasztották el az eredetileg októberben esedékes Klasszikust, ám különböző szervezetek bejelentették, hogy az eltolt, azaz december 18-án lejátszandó meccs napjára is terveznek demonstrációkat, ráadásul mindezt a Camp Nou környékére, hogy a stadionhoz vezető útvonalak számát minél inkább lecsökkentsék.

Ennek következtében Ernesto Valverde vezetőedző a klub biztonsági szolgálatának tanácsára úgy döntött, hogy a csapat már 12 óra 30 perckor találkozni fog a Camp Noutól mindössze 500 méterre található Princesa Sofía szállodában. Az együtt elfogyasztott ebéd után pihenőre mennek Messiék, majd nagyjából 18 óra környékén szállnak buszra, és mennek át a stadionba.

A helyzet további érdekessége, hogy ebben a szállodában fog tartózkodni a meccs előtt a Real Madrid együttese is, és noha vélhetően nem szomszédos szobákban lesznek elhelyezve a csapatok, azt nem lehet kizárni, hogy a Klasszikus főszereplői már itt, a hotelben is összefutnak. Ezen felül pedig más lapforrások arról is beszámolnak, hogy a csapatok együtt indulnak majd el a stadionba is, megkönnyítve ezzel a rendfenntartók dolgát.

A rendőrség egész nap fokozott készültségben és nagy létszámmal lesz jelen a környéken, a tüntetések pedig elvileg 16 órától kezdődnek majd.

Karácsonyi last min. akció 50%-ig! Csütörtökig add le a rendelésed az Eurobarca Jézuskájának és garantáltan házhoz viszi a csomagod!