A Barça három pályán kezdi el az edzéseket pénteken

Visszatér az edzésmunkához a Barcelona kerete pénteken, miután a koronavírus tesztek negatívak lettek, a klub edzőközpontja is készen áll, és a protokollok is be vannak készítve. Más lesz minden, mint korábban volt.

Legalábbis a most kezdődő szakaszban ez így van, később jöhetnek a csoportos edzések, ha minden igaz. Pénteken a csapatot legalább három részre fogják osztani, mert egy pályán maximum 6 fő tartózkodhat. A beszámolók előzetesen úgy szólnak, hogy az 1-es, 2-es és 3-as számú edzőpályán lesznek az edzések, majd edzőteremben is. Ez utóbbi azért nehezítő körülmény, mert edzőteremben maximum 2 fő dolgozhat egyszerre a kiírt normák szerint. A nyílt téri edzőpályákon is minimum 4 méteres távolságot kell tartani egymástól mindenkinek.

Fontos körülmény az is, hogy játékosok eleve átöltözve kell érkezzenek, a kezdés 9.30-kor lesz. És ha végeztek, ugyanígy, edző felszerelésben kell távozzanak, nem érinthetik az öltözőket.

A pénteki programban három fő eredményt szeretne az edzői stáb megszerezni mindenkitől. Elsőként az általános erőnlétet, állóképességet, ehhez folyamatos futást fognak elrendelni. Majd jönnek tesztek sprint futással, hogy kiderüljön, ki milyen sebességre képes rövid távon, ami meghatározó éles helyzetben, meccseken. Ezen le tudják mérni, hogy ki milyen messze van dinamikában a top formájától.

Majd edzőteremben azt vizsgálják, hogy ki hogyan áll izomtömeggel, magyarán mennyi izmot veszítettek el a játékosok az elmúlt időszakban. Ez a sérülések elkerülése szempontjából is egy fontos vizsgálat, hiszen megfelelő izomtömeg nélkül a sérülések kockázata jelentősen megnő.

Barçás falmatricát keresel a szobádba? Esetleg olyat, amire még írhatsz is? Ne keress tovább!