A Barça fegyelmi vizsgálatot indított Arthurral szemben

Azt követően, hogy Arthur Melo hétfőn nem jelent meg a csapat minden tagjának előírt koronavírus teszteken, engedélyt nem kért, a klub kedden megindította ellene a fegyelmi vizsgálatot, aminek várhatóan büntetés lesz a vége.

Arthur ugyanis nem akar visszatérni Brazíliából azt követően sem, hogy Barcelona erre felszólította, a klub pedig ezt követően nem foglalkozik a játékos azon kérésével, hogy inkább bontsák fel közösen a szerződést most már, hiszen Arthur egyébként is hamarosan a Juventus játékosa lesz. Erre azonban a Barcelona nem hajlandó, különösen azután nem, hogy a játékos egyoldalúan cselekedett így, és nem jelezte előre a kérését.

A fegyelmi vizsgálatot kedden indította el a Barcelona azt követően, hogy a játékos a keddi edzésén sem jelent meg – mert hétfőn pontosan ezt kérte tőle a klub vezetése.

Arthur motivációja az, hogy a klub eleve rosszul bánt vele azzal kapcsolatban, ahogy az átigazolását kezelték, illetve ezt követően is kapott kritikákat Setién edzőtől. Valamint nem is nagyon bízott benne a tréner, ám ezt a klub és az edző pont fordítva látja, azaz a gyenge teljesítménye miatt nem játszatta őt Setién. Arthur mindenesetre úgy gondolja, hogy mivel szinte egyáltalán nem számít az edző számára, a barcelonai időszaka véget ért, és nincs semmi értelme annak, hogy ott legyen a csapatban.

Arthur várhatóan ezt követően sem fog visszatérni Barcelonába, ezért a klub büntetni fogja a mulasztásáért, illetve a belső szabályzat megsértéséért.