Immár Ansu Fati a spanyol válogatott legfiatalabb gólszerzője

Spanyolország vasárnap este találkozott Ukrajnával válogatott mérkőzésen, és Ansu Fati kezdőként kapott lehetőséget, amivel nem is élhetett volna jobban. Luis Enrique válogatottjának egyik legjobbja volt, és megszerezte az első gólját is.

Ezt egyrészt statisztikai szempontból illik kiemelni, mert ezzel a góllal Fati egy 1925-ben írt rekordot adott át a múltnak. Akkor, azaz 95 évvel ezelőtt Errazquín 18 évesen és 344 naposan lőtt három gólt a spanyol válogatottban Svájc ellen. Ansu Fati vasárnap 17 évesen és 311 naposan talált be Ukrajna ellen a felnőtt válogatottban.

A gólt itt lehet megnézni:

De ennél még fontosabb, hogy Ansu nem csak gólt szerzett, hanem ténylegesen a nagyválogatott egyik legjobbja, ha nem a legjobbja volt ezen a mérkőzésen. Több gólt is lőhetett volna, egyet ollózásból, de kiharcolt egy büntetőt, rendkívül gyorsan és veszélyesen mozgott, cselezett, úgy játszott az ukrán védőkkel, ahogyan csak akart.

Ansu Fatinak a Barcelonában is számos remek meccse volt az elmúlt idényben, de a legfontosabb mérkőzéseken Quique Setién nem szavazott neki bizalmat. Érdekes lesz látni, hogy Ronald Koemannál milyen helyet foglal majd el a hierarchiában.

fc barcelona maszk