A Barça bemutatta az új hazai mezét a következő szezonra

Kedd este a Barcelona bemutatta az új hazai szerelését, amit a játékosok a 2021/22-es szezonban fognak majd viselni. A mez bemutatására a Camp Nouban került sor, ahol a női csapatot Caroline Graham Hansen és Marta Torrejón képviselték, míg a férfi együttes felnőtt keretéből Ansu Fati és Riqui Puig volt jelen ezen az eseményen.

Az új szerelés sok mindenben különbözik azoktól a mezektől, amelyeket az elmúlt években mutatott be a csapat. A mez jobb felső részen a Szent György-keresztet, a bal oldalon felül a senyera négy piros csíkját láthatjuk, míg az alsó rész négy piros és négy kék színből álló függőleges csíkozásból áll. A másik újdonság, hogy a rövidnadrág kétszínű: kék és piros lábszárral, valamint ujjakkal rendelkezik.

Természetesen az új mez bemutatását követően a klub elnöke, Joan Laporta is megszólalt, aki elmondta, hogy nagyon tetszik neki az új szerelés, ugyanakkor ez semmit nem fog változtatni a klub játékstílusán, továbbra is a már Cruyff által megalkotott elméletet szeretnék tovább fejleszteni, majd hozzátette, hogy: „ez a mez tükrözi a büszkeséget, hogy a Barçához és Barcelonához tartozunk, hogy Katalóniából származunk, ebből a befogadó országból, amely hisz a sokszínűségben és az egyenlőségben, és mindig, minden döntést a sociók kezében hagy.”

Pár kép az új mezről:

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát