Messi távozása után Ansu Fati fogja viselni a 10-es számú mezt ettől az idénytől

A Barcelona a hétfői nap folyamán a nyári átigazolási időszakot követően felfedte az idei szezon egyik nagy kérdésére a választ. Mindenki kíváncsi volt, hogy ki fogja viselni a 10-es számú mezt, amelyet Lionel Messi oly sok idényen keresztül viselt. A kiválasztott végül a Barça saját nevelésű támadója, Ansu Fati lett. A klub javasolta neki, hogy az argentin klasszis távozása után ő viselje ezt a mezszámot, a játékos pedig elfogadta ezt és a felelősséget is, ami ezzel jár majd a jövőben.

Korábban olyan híreket is lehetett látni, hogy Coutinho viselheti majd a 10-es mezt, miután már kiderült, hogy végleg marad a klubnál, de a brazil a bizalom ellenére nem volt emiatt túl lelkes, nem szeretett volna még nagyobb teher alatt játszani emiatt, így maradt a 14-es. Nem volt sok más jelölt rajta kívül, és végül Ansu Fatira esett a választás.

Ez a döntés is bizonyítja, hogy a klub mennyire bízik a játékos fejlődésében. Bár még csak 18 éves, mindenki a jövő egyik legmeghatározóbb Barcelona játékosát látja benne. Több mint nyolc hónapos kihagyás és négy műtét után most lábadozik a sérüléséből és úgy néz ki, hogy hamarosan visszatérhet majd a pályára, bár ezt senki nem szeretné elhamarkodni. Ha azt a formáját mutatja, amit a sérülése előtt, akkor képes lesz teljesíteni azokat az elvárásokat, amelyeket elvárnak a szurkolók attól a játékostól, aki ezt a legendás mezszámot viseli.

Az alábbi képen a Barcelona játékosainak mezszámai láthatóak, amiket a 2021/22-es idényben fognak majd viselni.

A Barcelona játékosainak mezszámai a 2021/22-es idényre

***

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!