Hétfőn már Lenglet és Memphis is a csapattal edzettek

A Napoli ellen is pályára léphetnek

A klub beszámolója alapján Memphis és Lenglet visszatérhettek a csapathoz, illetve már a hétfői edzés egy részét is teljesítették, és ezzel felépülésük utolsó fázisába léptek. Várhatóan a Napoli elleni visszavágón csütörtökön még csak kevés lehetőséghez juthatnak, de vasárnap a Camp Nouban rendezendő Athletic elleni derbin már várhatóan mindketten teljesen bevethetőek lesznek.

Memphis bal combhajlítója még a január 12-i Real Madrid elleni Szuperkupa-elődöntőben szenvedett sérülést, és azóta teljes erőbedobással dolgozik, hogy visszatérhessen. Majdnem másfél hónappal később a visszatérés küszöbén áll, ami egyben nagyszerű hír, de komoly rotációs lehetőség is lehet Xavi számára, mivel eggyel több támadó fog majd rendelkezésére állni — ráadásul 8 góllal a holland még mindig a Barcelona legeredményesebb játékosa.

Ha már rotációról beszélünk, Lenglet reaktiválása is fontos lehet, hiszen Araújo és a sérüléséből nem rég visszatérő Eric García is kisebb izomproblémákkal küzdenek, Piqué van egyedül ép állapotban, Mingueza hol szélső, hol belső hátvéd, tehát nincs túl sok lehetőség a pihentetésre. Lenglet bal lábában február 2-án sérült meg a combhajlítója, és négy-öt hetes kihagyást jósoltak neki, de végül rövidre sikerült a felépülés ideje, mivel akár már 25 nappal a sérülését követően pályára léphet.