Sergi Roberto várja a Barça szerződéshosszabbítási ajánlatát

Mindkét fél célja a közös folytatás

A Barcelona és Sergi Roberto egy húron pendül: mindkét fél célja a közös folytatás. A múlt heti csúcstalálkozón megerősítették, hogy hajlandóak ezt meglépni, a Barca csapatkapitánya pedig jelenleg hivatalos ajánlatot vár a katalán óriástól.

Sergi Roberto az elmúlt idényben egy szezonra hosszabbította meg szerződését a Barçával, egy opcionális évvel, amelynek aktiválásához mindkét fél egyetértése szükséges. Mindkét fél szeretné, ha ez a záradék érvénybe lépne, de a játékos jelenlegi kérése az, hogy különböző feltételek teljesülése esetén ez az opció a mostani hosszabbításába is kerülhessen bele. A Barcelona nem utasította el ezt a lehetőséget, a kapitány pedig várja, hogy a klub elküldje neki a végleges ajánlatot.

Fair play

A 32 esztendős saját nevelésű labdarúgó tavaly jelentős csökkentést fogadott el a klubnál maradásáért, és a mostani szerződésébe foglalt fizetés -,  amely a játékos bevallása szerint megegyezik egy Barcelona Atlétic kötelékében lévő játékoséval – most sem fog emelkedni, hiszen a klubnak továbbra is komoly gondjai vannak a bérköltséggel. Sergi Robertónak tehát ezeket a feltételeket kell elfogadnia, ha hosszabbítást akar aláírni. Márpedig jelenleg az a célja, hogy Barcelonában kezdje meg a soron következő szezont, ami a 19. lenne neki gránátvörös-kékben.

Sergi Roberto maradásának Xavi volt a legfőbb támogatója, de Deco és Joan Laporta is támogatta a veterán játékos hosszabbítását, akit a pályán és azon kívül is példaképnek és a klub egyik szimbólumának tartanak.

Sergi Roberto ebben a szezonban 21 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 3 gólt szerzett és 2 asszisztot adott. Szokásához híven, nagyjából minden poszton játszott: szerepelt a védelemben, a középpályán és néha egy támadóbb felfogású szerepkörben is. Voltak kiemelkedő meccsei, mint például a Napoli elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő második mérkőzése, de persze akadtak hibái is, mint például a Girona elleni legutóbbi mérkőzésen, amelyért ő maga vállalta a felelősséget.

***