Messi: „A Barçában szeretném befejezni”

Mindent meg akar nyerni | Büszke, hogy csapatkapitány lesz | Nem lesz probléma a középpályán játszania

Leo Messi az elmúlt napokban Barcelonában készült fel a világbajnokságra az argentin válogatottal, aminek köszönhetően az ‘El Mundo Deportivo’ interjújában beszélt többek között a Barça szezonjáról, Valverdéről, illetve az oroszországi világbajnokságról.

Címek

„A Bajnokok Ligája mindenki számára izgalmas, de mindig minden címért harcolnunk kell. Amikor a szezon kezdődik, mindent meg akarunk nyerni, beleértve a Ligát és a Kupát is.”

Valverde

„Valverde nem problémázik azon, hogy bármit is mondjon. Ő egy jó és őszinte ember, ismeri a labdarúgást és nagyon jól felkészült. Sok időt fordít arra, hogy továbbítsa, amit akar, és sokat beszél a játékosokkal.”

Kiesés a Roma ellen

„Nincs magyarázat a római K.O.-ra. Elaludtunk. Sokba került, és nem tudtunk rajta túllendülni. Ha megnézzük, csak három meccsen kaptunk ki a szezon során, és az egyik miatt kiestünk a Bajnokok Ligájából.”

Csapatkapitány

„Büszke vagyok arra, hogy e klub kapitánya lehetek, nagy öröm ez. Látványos példákat kaptam Puyoltól, Xavitól és Andrés-től, és azt hiszem, hogy többé-kevésbé tudni fogom, hogy kell kezelni a dolgokat.”

Pozíció a pályán

„A jövőben nem lesz semmi probléma a középpályán játszani, idén többször is játszottam ott a Barçában és a válogatottban is. De a játékom nem olyan statikus,  hogy ebben a pozícióban maradjak. Szeretek előrelépni, és túljutni a játékosokon ebből a pozícióból, hogy közelebb legyek a kapuhoz, ez illik hozzám.”

Visszavonulás a Barçából

„Mindig azt mondtam, hogy Európában a Barçában szeretném befejezni, és szeretnék majd játszani Argentínában a Newell’s-ben, de nem tudom, hogy fog alakulni. Nem hiszem. Beszélek a családdal, és meglátjuk, mit tegyünk. Van még idő.”

Világbajnokság

„A világbajnokság nagyon nehéz, a legjobbak vannak ott, ezért nehéz nyerni, sok nagyszerű játékos van. Brazíliában Neymar és Coutinho, Spanyolországban Iniesta és Silva, Németországnak remek csapata van, Belgiumban Hazard és De Bruyne, Franciaországban Griezmann és Mbappé… Tele van nagyszerű játékosokkal.”

„Büszke vagyok arra, hogy a világ minden tájáról érkező emberek azt szeretnék látni, hogy felemeljük a világbajnoki trófeát. Ezt továbbítják nekem mindenhol, és bátorítást adnak nekünk. Ez látványos, lenyűgöző. Remélem, elégedettek lesznek, és viszonozhatom ezt a szeretetet a világbajnoki trófea megnyerésével Oroszországban.”