„Jó eredménnyel szeretnénk elmenni nyaralni”

Lenglet adott interjút a kupadöntő előtt

Az FC Barcelona nyári szerzeménye, Clément Lenglet az előző szezonban még Sevilla-játékosként játszott a Copa del Rey döntőjében az FC Barcelona ellen, most már gránátvörös-kék színekben fog pályára lépni a sevillai döntőben. A francia középhátvéd a klub munkatársainak adott interjút a finálét megelőzően, és elmondta, hogy milyen nehéz volt idáig eljutniuk, de jól szeretnék zárni az idei szezont.

A kupáért mennek

„Nagyon izgatott vagyok a döntő miatt, és azért, mert most először nyerhetem meg a kupát. Az utolsó döntőben, amiben játszottam, elvesztettem, úgyhogy nagyon meg szeretném nyerni, és élvezni a pillanatot.”

Első Barça-gól

„A Cultural Leonesa elleni meccs nehéz volt, és megszereztem az első gólomat a Barça színeiben. Az ilyen különleges pillanatokra mindig emlékezni fogsz. Az egy furcsa hónap volt számomra sok mérkőzéssel, és tudtuk, hogy azt is meg kell nyernünk.”

Út a döntőig

„Bármilyen versenysorozatban nehéz bejutni a döntőbe. Sokat szenvedtünk ezért, de most nyerhetünk egy újabb címet, és mindent meg fogunk tenni, hogy megcsináljuk. Nagyon jó, intenzív meccseket kellett játszanunk, hogy életben maradhassunk a kupában.”

A döntőről

„Tavaly nagyon nehéz volt kezelni azt a nyomást, ami alá a Barça kényszerített minket. Idén hasonlóan szeretnénk játszani. Leo Messi másodpercek alatt megváltoztathatja a mérkőzést. Sokkal jobb vele játszani, mint ellene. Tavaly nagyon megküzdöttünk vele, és most már csak reméljük, hogy megtesz mindent, amit tud.”

A hangulat

„Ez nem könnyű időszak sem a játékosoknak, sem a rajongóknak, miután kiestünk a Bajnokok Ligájából. Reméljük, hogy visszatérünk a jó játékunkhoz egy ilyen fontos mérkőzésen. Ez a szezon utolsó meccse, jó eredménnyel szeretnénk elmenni a nyári szünetre.”

Valenciáról

„A Valencia egy nagyon kompakt csapat. Erős védelmük és minőségi kapusuk van. Ők is nagyon gyorsan kontráznak, van néhány világklasszis játékosuk, akik jól használják ki az üres területeket, és van egy nagyon jó játékmesterük középen. Ez egy jó kihívás lesz a védelmünknek. A hátunk mögé kell néznünk, mert minden esetben megpróbálnak majd kontrázni, amikor elveszítjük a labdát. Biztos vagyok benne, hogy sokat kell futnunk. Megvannak a sajátosságai a Valenciának, óvatosnak kell lennünk.”

Cillessenről

„Cillessen hihetetlen kapus. Sokat segít nekünk, nagyon erős mentálisan. Rendkívül versenyképes, és ez nagyon fontos a csapat számára, és különösen megnyugtató a védelemnek, mert tudnunk kell, hogy egy fókuszált kapus van mögöttünk.”

***