Griezmann: „Egy új gólörömön dolgozom”

Interjú még a Japán-túra előttről

Az FC Barcelona legújabb igazolása, Antoine Griezmann néhány nappal ezelőtt a ‘Barça TV’-nek adott egy interjút, még mielőtt elindult volna a csapat a Japán-túrára. A francia támadó mesélt a pályafutásának nehéz pillanatairól, az előző két csapatáról. Ezen kívül szót ejtett Messiről, valamint a céljairól is.

Kezdetek

„A kezdet nehéz volt, mert próbáltam több klubnál is játszani, de a válasz mindig negatív volt. Elutasítottak, mert alacsony voltam. Nem volt gond számomra, mert a foci a lábamban volt. Az apám segítségével folytattam a munkát, és végül a Real Sociedadba mentem.”

Real Sociedad

„Végül volt valaki, aki a technikámra figyelt, és nem a magasságomra. Nagy öröm volt számomra.”

„A szüleim nem engedhették meg maguknak, hogy megnézzenek, 900 kilométerre az otthonomtól, és nem tudtam hazamenni, mert meccseim voltak, és a suli… Decemberben csak tíz napig láttam a családomat, és télen a rövidebb napok miatt nehéz pillanatok voltak, amikor sírnom kellett.”

Debütálás

„A Real Sociedadnál volt az első profi szerződésem. Feljutottunk az első osztályba, majd kvalifikáltunk a BL-be. A legjobb helyen voltam, hogy fejlődjek és tanuljak. Tartozom nekik.”

Atlético

„Szerencsés vagyok, hogy Cholo Simeonétól tanultam. Hála neki, nagyon magas szinten játszom.”

„Az Atléticónál soha nincs szabadnap. Nagyon sok fizikai, kemény munka van a taktika miatt. Senki sem lazsálhat.”

„A BL-döntőben kihagyott büntető, és a döntő elvesztése, majd az EB-döntő elvesztése 2016-ban nagyon nehéz pillanatok voltak. Ezt követően a 2018-as EL-döntőben biztos voltam, hogy nem fogok hibázni.”

Barça

„Büszke vagyok, és ez egy küldetés. Én és a családom nagyon örülünk, hogy itt vagyunk. Készen állok, és nagyon szeretném viselni ezt a mezt, kifutni a Camp Nou gyepére, és élvezni az új szurkolókat.”

„Eddig néztem a meccseket, néztem, hogyan játszanak az edzéseken, a pályán. Most már ezt személyesen látom, és remélem, hogy meglesz a kapocs a meccseken, és jól fogjuk érezni magunkat.”

Messi

„Ő a legjobb. Ő a foci LeBron James-e. Messi maga a foci, ő más, mint a többiek. Hozzá hasonló csak 30 évente születik, vagy még több.”

Gólöröm

„Egy új gólörömön dolgozom a Camp Nounak. Remélem, hogy jó lesz, de nem árulhatom el.”

Célok

„Nem gondolok pontos mérkőzésszámokra vagy gólpasszokra. Biztosan jól fogjuk érezni magunkat a pályán és a pályán kívül is. Azért vagyok itt, hogy segítsek. Remélem, hogy mindenki boldogabb lesz.”