Abidal: „Rakitic? Elmondtuk neki, hogy nem szerepel a terveink között”

Beszélt még arról, hogy Valverde folytatja-e a csapat élén | Az Anfieldet nehéz megmagyarázni

Az FC Barcelona sportigazgatója, Eric Abidal adott egy hosszabb interjút a katalán ‘Sport’ sportnapilapnak a válogatott szünetben, ebből pedig a legfontosabb részleteket közöljük ezúttal. 

„Messi továbbra is kulcsfontosságú játékos a számunkra. Tisztában vagyok vele, hogy létezik az a záradék a szerződésében, ami alapján távozhat, ugyanakkor azt is tudom, hogy az elnök már beszél a környezetével egy esetleges hosszabbításról. Remélem, hogy még nagyon hosszú ideig a gránátvörös-kék mezben fog játszani. Ő fog erről dönteni, de már sokadszor kijelentette, hogy nála a Barça az első. Leo a legjobb.”

 

 

Rakitic

„Leültünk vele, és figyelmeztettük, hogy idén már nem szerepel a terveink között. Tudja, hogy ez egy sportszakmai döntés.”

Az idei szezon

Ez itt a Barça, minden évben meg kell nyernünk mindent. Éppen ezért nem is a keretről beszélnék, hanem inkább a hozzáállásról. A sportban ugyanis utóbbi jelenti a különbséget. Ha az együttes megfelelően áll hozzá a dolgokhoz, akkor el fogja érni a céljait. Én pedig azok közé tartozom, akik meg vannak győződve arról, hogy fejben rendben van a csapat. 200%, hogy a mentalitással nincs gond.”

Anfield

„Először is kezdjük az egészet az odavágóval. Mindenki tudja, mi történt ott: jó volt az eredmény, de nem tükrözte azt, ami a pályán történt. Egyértelmű figyelmeztető jel volt a számunkra, hogy mi is történhet meg velünk. Amiben én a fő problémát láttam, az a hozzáállás és a hiányzó egy gól. Ha begyötrünk egy találatot, senki sem emlékezne a Liverpoolra.”

Róma és Liverpool között azonban nem lehet egyenlőségjelet tenni. Nem ugyanazok a csapatok, nem ugyanaz a párharc. Ezekből tanulni kell, noha továbbra is az a helyzet, hogy egy gól hiányzott. Egy gól, ami billenti a mérleg nyelvét a szezon értékelésekor.”

Valverde

A rossz eredményekért közös a felelősség – a játékosok és a szakmai stáb is benne voltak. Ez egy baleset volt. Még maguk a játékosok sem tudják, hogy mi is történt pontosan. Folytatja a csapat élén? Erről csakis ő fog dönteni. Amikor majd meghozza a döntését, elmondja nekünk.”