“Nyári érkezők? Reméljük, segítenek elérni a céljainkat”

Valverde adott interjút a 'Barça TV'-nek

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde adott interjút a klub munkatársainak még Karácsony előtt. A spanyol szakvezető szót ejtett a nyáron igazolt játékosokról, valamint Messiről, Suárezről, Dembéléről, illetve a két fiatal újoncról, Ansu Fatiról és Carles Pérezről.

Új érkezők

“Fokozatosan alkalmazkodtak a csapathoz, és meg fogják találni a helyüket a csapatban, és segítenek elérni a céljainkat. Reméljük, hogy a klubért tett erőfeszítéseik meghozzák a gyümölcsét.”

“Antoine Griezmann nem csak egy góllövő, hanem egy szorgalmas játékos is. Tudja, hogyan kell a középpályára visszaállni, és tudja azt is, mikor kell hátra segítenie. Nagyon elégedettek vagyunk vele.”

“Frenkie de Jong jól játszik, és nagy területet képes bejátszani. Azonban még ennél is több van benne, különösen az ellenfél tizenhatosánál tud fejlődni.”

“Neto és Junior a várt módon teljesítenek. Amikor Junior bejött Jordi Alba helyett, jól végezte a feladatát, és egyre nagyobb szerep hárul rá. Ami Netót illeti: mindig készen áll a játékra, és ő egy nagyon versenyképes játékos.”

Messi

“Leo egy elképesztő tehetség. Nehéz olyat mondani, ami még nem hangzott el róla. Minden nap, a játék minden aspektusában megközelíti a tökéletességet.”

Suárez

“Nagyon kitartó. Amikor egy csatár kihagy egy helyzetet, az egy jó jel, mert azt jelenti, hogy mindig közel van a gólhoz. Az ösztön mindig győzedelmeskedik.”

Dembélé

“A legutóbbi sérülése nagy csapás volt, mert fejben azon volt, hogy egyre inkább keményebben dolgozzon. Ő egy olyan jó minőségű játékos, hogy csak a pályán szeretnéd látni. Jelenleg keményen dolgozik a gyógyuláson, és vissza akarjuk kapni, nagyon sok mindent várunk tőle.”

Fati és Pérez

“Az áttörésük nagyszerű hír a klub számára. Ők nem csak a klub jövője, hanem már a jelene is.”