„Veszélyes, ha nem csak sportkérdések merülnek fel, de  sajnos ez egy ideje már megszokottá vált.”

A Rakuten TV „Andrés Iniesta, a váratlan hős” címmel egy dokumentum filmet forgatott a Barcelona legendás középpályásáról. A világbajnok játékos a film április  23-i premierje  előtt a Cadena SER rádió „El Larguero” műsorának volt a vendége, ahol a film és a jelenleg kialakult helyzet mellett múltidézés és jövőbe tekintés is téma volt.

Igazgatóság

„Én is megéltem nehéz időszakokat. Általában ha valami balul sül el, további problémák lépnek fel. Veszélyes, ha nem csak sportkérdések merülnek fel, de  sajnos ez egy ideje már megszokottá vált.”

Visszatérési ajánlatok

„Szeretnék még 2-3 évet aktívan focizni, nem tudom még elképzelni magam a kispad mellett. Nem titkolom, hogy szeretnék egy nap visszatérni a Barçához, de még nem vagyok rá felkészülve.”

A Chelsea elleni gól

„Az egyik legmeghatározóbb pillanata volt a pályafutásomnak. Azt Cech és a Chelsea szenvedte el, de nekünk is voltak nehéz pillanataink.”

Munka Guardiolával

„Nagyszerű csapatunk volt, számomra rendkívül motiváló volt a közös munka.”

Casillas

„Beszéltünk, de nem a szövetségben következő választásokról, ugyanakkor Iker mindannyiunk szerint megfelelő ember a pozícióra, miért ne támogatnánk?”

Depresszió

„Sokan mondták, hogy bátorították őket azok a mondatok, amiket mondtam. Természetesnek tartom, hogy az életben vannak jobb és rosszabb időszakok. A kellemetlen időszakokat nehezen éltem meg, de sohasem akartam edzéseket kihagyni és az engem körülvevő emberek segítettek, hogy jobban érezzem magam.”

A legrosszabb nap

„Az elején mindig az estét vártam, hogy be tudjam venni a gyógyszereimet és pihenhessek. Szerencsés vagyok, hogy ilyen családom van.  A téged körülvevő emberek azok akik értelmet adnak mindennek.”

Nyomás a Barça kispadján

„Bele sem akarok gondolni.”

Edzősködés

„Gondolkodom rajta, és egyre jobban tetszik az ötlet. Nagyon elhivatott vagyok a labdarúgással kapcsolatban.”

Edzés

„Reggelente szoktunk edzeni a feleségem társaságában, időnként pedig az egész csapattal videóchatelünk.”

Változások a járvány után

„Mindenre lesz hatása, változások lesznek a labdarúgásban és a társadalomban is.”

Korlátozás

„Ritka volt, múlthéten rendelték el a korlátozásokat, valamint az éttermek és a bárok bezárását. Az azt megelőző három hétben nyugodt helyzetben voltunk.”

Változások

„Mindenki életét megváltoztatja a mostani szituáció. Japánban a higéniát nagyon komolyan veszik és már fiatalon megtanítják rá gyerekeket.”

A dokumentumfilm

„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy elkészült ez a film. Még mindig és izgalommal tölt el, hogy bemutatják az életemet és a pályafutásomat, onnantól kezdve, hogy Fuentealbillában elkezdtem focizni aztán pedig Barcelonába kerültem.”

Második rész?

„Azt sosem tudhatod.”

A legnagyobbakat sosem felejtjük. Iniesta is olyan, mintha még ma is a Barça játékosa lenne. Legyen ott a te mindennapjaidban is!