Piqué: „A következő öt vagy tíz éve nagyon jó lesz a Barçának.”

A Barcelona védője azt is megerősítette, hogy azért ment el szörfözni, mert már jobban érzi magát

Gerard Piqué hétfőn este egy spanyol televíziós szórakoztató műsorban, a „La Sotanában” volt vendég, amelyben a futball mellett a magánéletéről is beszélt.

Nem titkolta, hogy sokat járt el jól érezni magát amíg fiatal volt, arról is beszélt, hogy amennyit ő látott a klub történelméből ott Bartomeu a lehető legrosszabb elnök lehetett, illetve megvédte Umtitit. Kitért a Guardiolával való kapcsolatára is, valamint elárulta azt is, hogy miért ment el szörfözni a napokban.

Espanyol

„Mindig mondtam, hogy szeretek ellenük játszani. Remélem, telt ház lesz a stadionjukban.”

Mit vár a szezontól

„Nyerni fogunk valamit.”

Miért ment szörfözni?

,,Jól haladok a sérülésből való felépüléssel, lefotóztak, ennyi történt. Azért mentem szörfözni, mert jól vagyok. Mondtuk a fotósnak, hogy ne tegye ki a képeket, de ez volt számára a dicsőség perce.”

Hogy áll a szórakozáshoz?

,,Ha az emberek az első Barçás évemben történtek 5%-át ismernék, akkor mindennek elmondhatnának.”

Eder Sarabia – aki most a Piqué által tulajdonolt Andorra vezetőedzője 

„Nagyon sokoldalú, jó szakember. Egy dolog Setién, Sarabia már egy teljesen másik. Először is van egy generációs különbség. Sarabia volt a megfelelő ember.”

Koeman

,,Soha nem kötelező szerződtetni egy edzőt. Laportának szüksége volt egy kis gondolkodási időre, és végül Koeman mellett döntött. Ő most a megfelelő edző.”

Fizetéscsökkentés

,,Lemondtam a fizetésem egy részéről. Idén lejárt a szerződésem, de mivel korábban X meccset játszottam, ugyanolyan feltételekkel meghosszabbodott a szerződésem. Most a fix fizetésem és a bónuszok változtak meg.”

Umtiti

,,Teljesíti a szerződése feltételeit minden kötelezettségével együtt. Az embereknek empatikusnak kell lenniük. Kifogástalan a hozzáállása, egyetlen edzést se hagyott ki. Az már egy másik kérdés, hogy ki írta alá a szerződését: a szavazó tagok által megválasztott elnök. Minek fütyülünk? A legtöbb ember már 30 éve ugyanannál a cégnél dolgozik, és semmit nem csinál. Ha egy másik klubnál lennének, például a Unitedben, ugyanazt tennék, mint Umtiti. Minden szituáció más. Én csak arra kérem az embereket, hogy legyenek együttérzőek.”

Messi

,,Laporta felhívott minket, hogy tájékoztasson. Habár csökkentettük a kapitányok fizetését, az csak arra volt elég, hogy az új igazolásokat regisztrálhassuk. A klub megvárta, hogy kiderüljön, mi történik Leóval, mielőtt bejelentették volna, mivel a megállapodás már készen volt.”

Guardiola

,,Elértünk vele egy jelentős feszültségi pontra, és úgy általában az öltözőben is. A José Mourinhóval való rivalizálás nagyon sokat kivett belőle. Pep minden történés felett abszolút kontrollt alatt akart gyakorolni. Elkezdtünk Shakirával járni, és azzal együtt megváltozott a mi kapcsolatunk is. Azóta már újra tökéletes. Nagy nyomás alatt volt. Úgy éreztem, hogy az edzéseken mindent tökéletesen kell csinálnom. Ha valamikor fontolgattam, hogy elhagyom a Barçát, az az a szezon volt.”

Melyik volt a legrosszabb szezonja?

,,Guardiola utolsó szezonjában szenvedtem.”

Visszavonulás

,,Ha a debütálásom évében azt mondják nekem, hogy 34 éves koromig a Barçában fogok játszani, egy fillért nem tettem volna fel rá. Tudtam, hogyan kell kezelni, ha a testemnek szüksége van egy ilyen vagy egy olyan dologra. A család stabilitása szintén kulcsfontosságú. Szezonról szezonra haladok, és amikor az idény elkezdődik, úgy nézek vele szembe, mintha az utolsó lenne, de ha lesz még egy, az is rendben van. Azon a napon, amikor úgy érzem, hogy nem tudom azt adni a csapatnak, amit eddig adtam, távozom.”

Bartomeu

,,Nem vagyok alkalmas arra, hogy megmondjam, ő volt-e a legrosszabb. Amennyit én megéltem, tapasztaltam, ott kell lennie a legrosszabbak között. Mindannyian hibásak vagyunk, de az is igaz, hogy nem abba az irányba ment, amerre minden culé szerette volna, hogy menjen. Most reménykedem, és izgatott vagyok. A következő öt vagy tíz éve nagyon jó lesz a Barçának.”

A klub helyzete

,,A labdarúgás egy nagyon magas színvonalát értük el, és egy klub nem tud ilyen magas szinten maradni. Guardiola triplázása előtt még az UEFA-Kupában játszottunk.”

Nem érdekli a média – így nem szerepel sokat

,,Nem zavarnak az újságírók, csak a végén az ember azt gondolja, hogy minek csinál interjút. Amikor fiatal vagy azért üzensz, hogy ismertté tedd magad, de nekem erre már nincs szükségem. Egy hagyományos labdarúgó amikor elmegy egy interjúra gyanakodva megy, és arra gondol, hogy milyen főcímet keresnek.”

Szórakoztatás és újságírás

,,Külön kell választani a kettőt.”

Meccsek utáni mix zóna

,,Mindig ugyanazok a kérdések és ugyanazok a válaszok. Egy korábbi kollégám egy nap azt mondta: – hogy ha eltérsz a forgatókönyvtől… -”

Katalán vagy spanyol?

,,A katalán nagyon jó. Ha a klubon belül üzenetet akarnak átadni, azt katalánul adják át. Vagyunk az öltözőben néhányan, akik beszélünk katalánul.”