Patrick Kluivert: „Jött Laporta, és betette egy ismerősét a helyemre”

Az FC Barcelona korábbi játékosa és utánpótlás-igazgatója az El Larguero című podcastben szerepelt.

Patrick Kluivert, a Barcelona korábbi játékosa, később utánpótlás-igazgatója a Cadena SER „El Larguero” című podcastjében beszélt a csapat jelenlegi helyzetéről. Szó esett általánosságban a meglátásairól, Lewandowskiról, Dembeléről, és a klub fiatal reménységeiről is, valamint távozásáról is beszélt.

Az elmúlt évet Barcelonában töltötte

 „A fiam a Cadete A-ban játszik (a Barcelona U16-os csapata – a szerk.), így naprakész vagyok, hogy mi zajlik a klubnál. Ő nagyon elégedett a csapatban. Nem az én hibám volt, hogy kiléptem. Jött Laporta, az új elnök, és ő egy ismerősét akarta betenni a helyemre. Sose kaptam magyarázatot, ez furcsa is volt nekem, de tiszteletben kell tartani a döntéseket.”

Hogyan látja a Barçát

„Bonyolult helyzetben van a csapat, de ha sikerül leigazolni, akiket akarnak, újra versenyben lehetnek, mint minden évben.”

Lewandowski leigazolásáról 

„Lewy egy nagy játékos, lenyűgöző, de 34 éves, ugyanakkor ehhez képest is egy nagyszerű játékos. Amennyiben a játékos itt szeretne játszani, végül összehozzák az igazolást, de nem lesz egyszerű.”

Szüksége van-e a Barçának egy világsztárra? 

„A Barçában, mint bármely másik csapatban szívesen látják a hozzá hasonló sztárokat, de ott van Memphis, Aubameyang… Elég brutális versengés folyik ezért a posztért.”

Ki a vezér? Xavi? 

„Egyértelmű, hogy egyike a vezéreknek, hisz Xavi az edző, de ott van Busi, a kapitány, és Piqué is vezéregyéniség.”

A Barça szép jövő előtt áll Gavival, Ansu Fatival és Pedrivel

„Fantasztikusak, jól ismerem őket, a Barçában nevelkedtek és ismerik az értékeit. Ansut sajnálom az idei sérülései miatt, de fontos gólokat lőtt és ha 100%-os lesz, imádni fogjuk a Barçában. Pedri nem itt nevelkedett, de a legmagasabb szintet képviseli.”

Marasztalnád De Jongot?

„Remélem, hogy elérik, hogy maradjon, de ha eladják, sok pénzt hozhat a klubnak. Ez egy hosszú szezon és Frenkie nem akármilyen játékos. Én nem adnám el.”

Miért nem sikerül De Jongnak maradandót alkotnia?

„Az van, hogy ott van Busquets, aki hihetetlen évet zárt, nehéz őt kihagyni, de Frenkie több poszton is tud játszani. Számomra a legjobb a 6-os pozícióban, de ott Busi van.”

A Dembelé-ügy

„Ő egy nagyszerű játékos, de ha tényleg maradni szeretne, meg kell ezt oldani. Ha maradna, valamit le kell tennie az asztalra játékosként, mert a klub nehéz időket él meg. Lépnie kell valamit, talán végül ezt fogja tenni, de az egész ügy nagyon sokáig tartott.”

Xavi-e az ideális edző a Barça számára?

 „Igen, ő az, de időt kell adni neki. Kezdett, ahogy egy ilyen helyzetben kezdeni lehet, jól csinálta.”

Igazságosak voltak Koemannal? 

„Nem tudom, hogy igazságosak voltak-e, de ezek a dolgok megtörténnek, viszont nem ismerek minden részletet, nem tudok véleményt alkotni. Nem beszéltem Koemannal, amikor elment.”

Piquéről

„Nehéz időket él meg a magánéletében, de egy vezér és fontos darabja a csapatnak. Küzdeni fog, hogy megmutassa, mennyire fontos, és meglátjuk, hogy ez sikerül is neki.”

Mbappéról

„Ő jelenleg a világ egyik legjobbja, de nem lep meg, hogy a PSG-ben marad, mert egy erős csapat, akik mellé álltak.”

Neymar elhagyja-e a PSG-t? 

„Engem nagyon meglepne, van valami a szerződésében, hogy nem jöhet el, ha nem fizetnek érte egy komoly összeget. Nem egyszerű.”

A Madrid 14. BL-győzelme 

„Hihetetlen volt, de nem szerencse, megküzdöttek érte.”